Ο λόγος για τα 95α Οσκαρ, τα οποία, όπως κάθε χρόνο, πραγµατοποιήθηκαν στο Dolby Theatre, στο Hollywood & Highland Center. Οι celebrities φέτος πάτησαν στο χαλί, που είχε την απόχρωση της σαµπάνιας και όχι το κλασικό κόκκινο, εγκαινιάζοντας µε αυτόν τον συµβολικό τρόπο µια νέα εποχή.

Από τη Lady Gaga και την Cate Blanchett µέχρι τη Rihanna και την Cara Delevingne, όλες τους υιοθέτησαν απίθανα beauty looks.

Η έγκυος Rihanna τράβηξε όλα τα βλέµµατα, επιλέγοντας τον διάσηµο οίκο Alaïa. Το φόρεµά της, από δέρµα και διαφάνειες, ήταν άκρως εντυπωσιακό. Η Cate Blanchett επέλεξε δηµιουργία Louis Vuitton, που είχε blue top, µε τονισµένους ώµους, cape eff ect και maxi φούστα.

Η Nicole Kidman εµφανίστηκε µε εντυπωσιακό µαύρο sequin gown Armani, που είχε leg cut και σχέδια fl oral. H Cara Delevingne απέσπασε τις καλύτερες κριτικές µε ένα εντυπωσιακό gown, σε κόκκινο χρώµα και off shoulder σχέδιο, Elie Saab, αποτελώντας µια από τις πιο stylish εµφανίσεις της βραδιάς.

Η Salma Hayek φόρεσε υπέροχο metallic gown Gucci σε εκτυφλωτικό χρώµα της φωτιάς, µαζί µε την κόρη της.

H Lady Gaga έκανε την εµφάνισή της µε glam goth gown του οίκου Versace, µε διάφανα σηµεία και diamond κοσµήµατα. Η Jessica Chastain επέλεξε maxi metallic gown που είχε την υπογραφή Gucci και κόσµηµα µε σµαράγδια, η Eva Longoria couture sequin gown του σχεδιαστή Zuhair Murad και η Rita Ora µε bustier φόρεµα Wiederhoeft , που είχε τούλινη φούστα και έµοιαζε πολύ µε νυφικό.

Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι το γυµνό δεν είναι πια απλώς µια τάση, αλλά αποτελεί βασική… ενδυµασία σχεδόν σε κάθε κόκκινο χαλί. Και χάρη στις Emily Ratajkowski, Daisy Edgar Jones, Hailee Stenfeld και Hunter Schafer, είδαµε πολλές κυρίες να κυκλοφορούν ηµίγυνες στο πάρτι του «Vanity Fair» µετά τα Οσκαρ, που φιλοξενήθηκε στο Wallis Annenberg Centre for the Performing Arts στο Λος Αντζελες της Καλιφόρνια.

Έλληνες σχεδιαστές

Οι Έλληνες σχεδιαστές σχολιάζουν τις εµφανίσεις των χολιγουντιανών αστέρων στο «S» και αποκαλύπτουν ποια δηµιουργία θα ήθελαν να είχαν σχεδιάσει.

Ο Βρεττός Βρεττάκος τονίζει: «Θεωρώ ότι σε σχέση µε άλλες χρονιές υπήρξαν πιο προσεγµένες εµφανίσεις και επικράτησε κυρίως η τουαλέτα σε πιο στενή γραµµή. ∆ηλαδή, φύγαµε από το πολύ πριγκιπικό που υπήρχε τα προηγούµενα χρόνια. Οι εµφανίσεις στο χαλί των Οσκαρ είναι πιο κλασικές σε σχέση µε τις εµφανίσεις στα aft er parties, που είναι πιο εντυπωσιακά, όπως σε εκείνο του “Vanity Fair”. Εκεί µου άρεσαν σχεδόν όλες οι εµφανίσεις.

Είναι πιο κοντά στην ταυτότητα που σχεδιάζω. Για µένα η πιο ωραία ήταν η Cara Delevingne, που φορούσε Elie Saab, και από το πάρτι του “Vanity Fair” µου άρεσε η Jodie Smith. Ένα από τα φορέµατα που ήθελα να είχα σχεδιάσει είναι αυτό που φόρεσε η Jessica Chastain, µια κρυστάλλινη ασηµί τουαλέτα διά χειρός Gucci».

Η Ορσαλία Παρθένη, από τη µεριά της, λέει στο «S»: «Θεωρώ ότι την παράσταση έκλεψε η Cate Blanchett, η οποία επέλεξε µια δηµιουργία του γαλλικού οίκου Louis Vuitton. Επίσης, µου άρεσε πολύ η Michelle Yeoh, που φόρεσε ένα λευκό Christian Dior haute couture φόρεµα και ήταν η πριγκίπισσα της βραδιάς, αφού η ταινία όπου πρωταγωνιστεί, “Εverything everywhere all at once”, σάρωσε στα Οσκαρ. Επίσης, µου άρεσε πολύ η Rihanna µε το µαύρο φόρεµα του οίκου Alaïa, είναι κατάλληλο για τη Rihanna και είναι iconic, γιατί κάνει celebrate την εγκυµοσύνη της. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να είχα σχεδιάσει αυτό που φόρεσε η Cate Blanchett».

Ο Βασίλειος Κωστέτσος σηµειώνει: «Για µένα η πιο καλοντυµένη ήταν η Cara Delevingne και το ρούχο που επέλεξε να φορέσει µου θύµισε ένα φόρεµα που έχει βάλει σε επίδειξή µου η ∆ήµητρα Αλεξανδράκη. Η Hailey Biber φόρεσε ένα µαύρο φόρεµα µε έναν περίεργο ώµο και θεωρώ ότι ήταν επίσης µια από τις πιο καλοντυµένες. ∆εν µου άρεσε η Kendal Jenner, της Kylie Jenner µου άρεσε περισσότερο. Θα ήθελα πολύ να είχα σχεδιάσει το φόρεµα της Cara Delevingne».

Ο Βασίλης Ζούλιας λέει στο «S»: «Για µένα ήταν η χειρότερη βραδιά Οσκαρ ever. ∆ιαγωνισµός στο πώς να γδυθείτε κακόγουστα. Οι καλύτερες εµφανίσεις ήταν η Allison Williams µε Gianbatista Valli, η Gigi Hadid µε Zac Pocen και η Emily Blunt µε Valentino».

Άρωμα Ελλάδας

Να σηµειωθεί ότι πολλά ήταν τα µοντέλα και οι ηθοποιοί που εµφανίστηκαν επιδεικνύοντας τα καλλίγραµµα κορµιά τους µε εντυπωσιακές δηµιουργίες Celia Kritharioti Couture.

Η δηµοσιογράφος της «Vogue» και τηλεοπτική παρουσιάστρια Elaine Welteroth επέλεξε Celia Kritharioti Couture για τη live κάλυψη της άφιξης των καλεσµένων στην τελετή των Οσκαρ από την τηλεοπτική εκποµπή «Live with Kelly and Ryan». To top model µε τις τέλειες αναλογίες Marianne Fonseca, η Jourdan Dunn, το µοντέλο µε τους εκατοµµύρια followers, τo µοντέλο και τραγουδίστρια Ebony Riley, το µοντέλο και d.j. Rachel Winters και η ηθοποιός και µοντέλο Jacqueline Fernandez ήταν επίσης ορισµένα από τα λαµπερά πρόσωπα που φόρεσαν δηµιουργίες της Ελληνίδας σχεδιάστριας.

Τράβηξε τα βλέμματα

Στον απόηχο των Οσκαρ, η τρανς Hunter Schafer, που θα εµφανιστεί στην ταινία «And» του Γιώργου Λάνθιµου, συζητήθηκε, και όχι τυχαία, αφού ήταν από τις πιο sexy παρουσίες της βραδιάς. Για το «Vanity Fair», µάλιστα, στο πάρτι του οποίου πήγε φορώντας το... φτερό της, έκανε και statement εµφάνιση, καθώς χαρακτηρίστηκε και «ελλειπτική, µίνιµαλ, σε αντίθεση µε άλλες, κραυγαλέες, µε φτερά που έχουµε συνηθίσει», σύµφωνα µε τον συντάκτη του σχετικού άρθρου. Οι φωτογράφοι, πάλι, την αναζητούσαν στο χαλί και διότι η σταρ της σειράς «Euphoria» δεν είναι ακόµα µία τρανς, αλλά από τα πιο δραστήρια µέλη της κοινότητας LGBTQ, κάτι που έκανε το «Time» -όχι όποιο κι όποιο έντυπο- να τη συγκαταλέξει -το 2021- ανάµεσα στους «100 αναδυόµενους ηγέτες που διαµορφώνουν το µέλλον». Γεννηµένη στη Βόρεια Καρολίνα, παιδί πάστορα, όπως έχει εξοµολογηθεί, ένιωσε ότι γεννήθηκε «από λάθος, αγόρι», διότι πάντα ένιωθε γυναίκα.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 18/03/2023