Χαρές και πανηγύρια στην Ιορδανία την Κυριακή, αφού η πριγκίπισσα Ιμάν παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Τζαμέλ Θερμιώτη. Ο γαμπρός γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας το 1994 και είναι ελληνικής καταγωγής.

Με λευκό φόρεμα με δαντελένιο πέπλο έφτασε στην τελετή η πριγκίπισσα. Συνοδευόταν από τον αδελφό της, διάδοχο του θρόνου, Χουσεΐν. Το ζευγάρι ορκίστηκε στο Κοράνι, ενώ ένας ιερέας του Παλατιού εκθείαζε το γάμο ως εξαιρετική αρετή στο Ισλάμ.

Στη συνέχεια, ο βασιλιάς, η πριγκίπισσα Ιμάν και ο Τζαμέλ Θερμιώτης υπέγραψαν το γαμήλιο έγγραφο, ενώ ένα μουσικό συγκρότημα από την πόλη Μάαν της νότιας Ιορδανίας απήγγειλε παραδοσιακά γαμήλια τραγούδια.

Καλεσμένοι ήταν ο σεΐχης Καλέντ μπιν Μοχάμεντ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Αμπού Ντάμπι, καθώς και ο σεΐχης Ισά, γιος του διαδόχου του Μπαχρέιν Σαλμάν μπιν Χαμάντ. Επιπλέον, η Ιντισάρ και η Αγιά ελ Σίσι, σύζυγος και κόρη του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ αλ Σίσι, καθώς και μέλη της βασιλικής οικογένειας Σαμπάχ του Κουβέιτ.

Η 26χρονη πριγκίπισσα Ιμάν είναι η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Αμπντουλάχ Β’ και της πριγκίπισσας Ράνια. Είναι το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας που παντρεύτηκε. Ο Τζαμέλ Θερμιώτης είναι κάτοχος πτυχίου στη διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζεται στα οικονομικά στη Νέα Υόρκη.

Ο αρραβώνας του ζευγαριού ανακοινώθηκε από τη Βασιλική Χασεμιτική Αυλή τον περασμένο Ιούλιο. Ο διάδοχος πρίγκιπας Χουσεΐν, ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά, πρόκειται να παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του, Ραϊγουά αλ Σαΐφ, από τη Σαουδική Αραβία, την 1η Ιουνίου. Η Ιορδανία δημιουργήθηκε ως βρετανικό προτεκτοράτο το 1921. Από τότε, δηλαδή για 102 χρόνια, βρίσκεται στην εξουσία η δυναστεία των Χασεμιτών.