Ο Πέτρος Γαϊτάνος έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του.

Ο γνωστός ερμηνευτής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» κι αρχικά αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι.

«Μου βγήκε πολύ αυθόρμητα, δεν ξεκίνησα ποτέ, πάντα έτσι ήμουνα. Από πάντα τραγουδώ. Οι γονείς μου τραγουδούσαν και ο αδελφός μου είναι καλλίφωνος, αλλά δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά. Εγώ ήμουν ο πιο μικρός και ο πιο ζωηρός στο να ανοίξω τους ορίζοντές μου. Κατέβηκα νωρίς στην Αθήνα από τη Δράμα και πολύ νωρίς συναντήθηκα με τον Σταμάτη Σπανουδάκη και κάναμε το "Λάθος εποχή". Ήταν η πρώτη μου επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σημείωσε πως δεν θα ήθελε να «κολλήσει» σε ένα συγκεκριμένο ρεπερτόριο, ούτε να χαρακτηριστεί από αυτό. «Δεν θα ήθελα να χαρακτηριστώ με το ρεπερτόριο ενός τραγουδιστή που λέει μόνο μπαλάντες, έχω πολύ μεγάλη γκάμα. Αυτό φάνηκε πιο πολύ στις συναυλίες, τις επιλέγω πιο πολύ. Έχω κάνει πολλά εκτός από τους εκκλησιαστικούς ύμνους, λίγο με αδικεί που το όνομά μου είναι συνυφασμένο με αυτούς, αλλά αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά, γνωρίζουν και το υπόλοιπο έργο μου και με την ευρύτερη βυζαντινή μουσική. Αυτό που με κατηύθυνε να ασχοληθώ με τη βυζαντινή μουσική ήταν η αγάπη μου για τον Θεό», εξήγησε ο Πέτρος Γαϊτάνος.

«Δεν ήμουν εξαρχής θετικός, γιατί όλο αυτό σαν έκφραση δεν μου ταιριάζει κι είναι έξω από τη δική μου νοοτροπία», συμπλήρωσε.

Τέλος, ανέφερε πως δεν θέλει το κοινό να έχει την εντύπωση πως είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και τίποτε άλλο πέρα από αυτό. Όπως λέει, αυτός ήταν κι ο λόγος που έκανε την περιβόητη διαφήμιση για γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών.

«Μερικές φορές αισθάνομαι ότι πρέπει λίγο να σπάω το γυαλί, αυτή ήταν μία από τις φορές. Ήθελα λίγο ο κόσμος να μην έχει την εικόνα ότι ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι πολύ σοβαρός», είπε κλείνοντας.