Ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου μίλησε στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη και στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη για τη συμμετοχή του στη δραματική σειρά «Μαύρο Ρόδο» και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου που έρχεται την επόμενη σεζόν στο MEGA.  
 

Ο νεαρός ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται τον Λουκά στη μεγάλη παραγωγή του MEGA «Μαύρο Ρόδο», ανέφερε για το όνομα του το οποίο τον ακολούθησε στην καλλιτεχνική του πορεία. «Το Νικολάκης έχει συναισθηματική αξία για μένα. Μου το έβγαλαν οι φίλοι μου που σπουδάζαμε μαζί στο Ρέθυμνο, και το έχω κρατήσει. Σπούδασα ηχοληψία, στα 17 που καλείσαι να επιλέξεις τι να κάνεις, δεν ξέρεις και πας όπου σε πάει ο άνεμος. Γεννήθηκα στην Αθήνα, πήγα δύο χρόνια στην Κρήτη, έπειτα ξανά στην Αθήνα για τρία χρόνια και τελικά μεγάλωσα στο Ηράκλειο. Ο πατέρας μου είναι δάσκαλος ειδικής αγωγής σε δημοτικό σχολείο και η μητέρα μου είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός».  

Για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός δήλωσε: «Ήμουν δύσκολο παιδί, ήθελα να είμαι μέσα σε όλα και η υποκριτική προέκυψε λόγω των θείων μου που είχαν θέατρο στην Κρήτη, μέσα στο κουκλοθέατρο. Όταν ήμουν στο δεύτερο έτος στη σχολή ένα παιδί χτύπησε και ξαναέκαναν οντισιόν στο «Park» της Σοφίας Εξάρχου και έτσι πήρα τον πρώτο μου ρόλο». 

Για τη διάκριση στις Κάννες αποκάλυψε: «Τον Βασίλη Κεκάτο τον γνώρισα στο Φεστιβάλ Δράμας επειδή δεν είχα δει την ταινία του, έτσι γνωριστήκαμε και κάναμε την «Απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς». Το ότι η ταινία μας βραβεύτηκε στις Κάννες δεν χωνεύεται εύκολα, να φεύγεις από το δώμα στην Κυψέλη και να βρίσκεσαι στο 5στερο ξενοδοχείο στις Κάννες. Ήταν απότομη προσγείωση η επιστροφή από τις Κάννες στην Κυψέλη, είχα ζητήσει δανεικά  για να πάω στις Κάννες και ήξερα ότι θα ακολουθήσει ένας δύσκολος μήνας». 

Για τη διάκριση στις Κάννες αποκάλυψε: «Τον Βασίλη Κεκάτο τον γνώρισα στο Φεστιβάλ Δράμας επειδή δεν είχα δει την ταινία του, έτσι γνωριστήκαμε και κάναμε την «Απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς». Το ότι η ταινία μας βραβεύτηκε στις Κάννες δεν χωνεύεται εύκολα, να φεύγεις από το δώμα στην Κυψέλη και να βρίσκεσαι στο 5στερο ξενοδοχείο στις Κάννες. Ήταν απότομη προσγείωση η επιστροφή από τις Κάννες στην Κυψέλη, είχα ζητήσει δανεικά για να πάω στις Κάννες και ήξερα ότι θα ακολουθήσει ένας δύσκολος μήνας».

Για την συμμετοχή του στην καθηλωτική σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο» είπε ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου: «Ο Λουκάς στο Μαύρο Ρόδο είναι τυχοδιώκτης, πηγαίνει όπου τον πάει ο άνεμος, προσπαθεί πάρα πολύ για να πετύχει στη ζωή του, θέλει να ανέβει γρήγορα». Για το «Milky Way» που έρχεται στο MEGA, ανέφερε: «Η σειρά «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου φωτογραφίζει την ελληνική επαρχία και πώς τα όνειρα κατακερματίζονται. Στη σειρά βλέπουμε πως ένα μικρό κορίτσι αρχίζει να ονειρεύεται, εγώ είμαι ένα από τα εμπόδιά της, το αγόρι της που δεν τη διευκολύνει».









Δείτε φωτογραφίες του ηθοποιού στο Instagram.