Η δηµοφιλής ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου ετοιµάζεται για την πρεµιέρα της στην παράσταση «Ω! τι ευτυχισµένες µέρες» του Σάµιουελ Μπέκετ και µιλάει στο «S» για τον ρόλο της Ουίνι, ενώ αποκαλύπτει αν θα είναι και πάλι υποψήφια στις ευρωεκλογές. Παράλληλα, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβληµα να αποκαλύψει την ηλικία της, ενώ δεν κρύβει πως της λείπει η κόρη της, που σπουδάζει Ιατρική και τραβάει µε επιτυχία τον δικό της δρόµο.

Μίλησέ µας για την παράσταση «Ω! τι ευτυχισµένες µέρες», που ανεβαίνει τη ∆ευτέρα στο θέατρο «Τόπος Αλλού».

Είναι ένα από τα σηµαντικότερα έργα του Σάµιουελ Μπέκετ µαζί µε το «Περιµένοντας τον Γκοντό» και το «Τέλος του παιχνιδιού». Αποτελεί ορόσηµο για το θέατρο του παραλόγου, ενώ θίγει βαθιές υπαρξιακές αγωνίες για τον χρόνο, την ουσία της ζωής και την επικοινωνία των ανθρώπων. Εγώ υποδύοµαι την Ουίνι και ο ∆ηµήτρης Νικολόπουλος τον σύζυγό µου, Ουίλι. Τη σκηνοθεσία έχει ο Νίκος Καµψής και τα σκηνικά-κοστούµια η Μίκα Πανάγου.

stathakopoulou
Ποια είναι η υπόθεση του έργου;

∆ύο άνθρωποι στη µέση του πουθενά. Η Ουίνι, θαµµένη µέχρι τη µέση στο χώµα, µε ελάχιστα αντικείµενα, προσπαθεί να ζήσει θίγοντας µεγάλα ερωτήµατα του ανθρώπου και βεβαίως την αισιοδοξία για τη ζωή µέσα από την ασηµαντότητα της καθηµερινότητας. Ο Μπέκετ υποστηρίζει: «Το µόνο που µένει είναι να προσπαθούµε, αγάπη µου. Ξανά και ξανά. Ετσι αποτυγχάνουµε καλύτερα».

Το 2019 είχες θέσει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής µε τη Ν.∆. Θα σε ενδιέφερε να είσαι ξανά υποψήφια;

∆εν είµαι σίγουρη ότι αυτή τη στιγµή θα ήθελα να ξαναδοκιµάσω. Επειδή όµως µεσολαβεί ένας χρόνος µέχρι τις ευρωεκλογές, δεν µπορώ να αποκλείσω τίποτα. Πάντως, αν κάτι που µε ενδιαφέρει, είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει εκεί έξω, στην Ευρώπη, για την καλύτερη δυνατή προβολή της χώρας µας.

Η γνώµη σου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ποια είναι;

Θεωρώ πως πάρα πολλά ζητήµατα τα έχει αντιµετωπίσει µε επιτυχία και γενναιότητα. Αρκετά από όσα υποσχέθηκε πραγµατοποιήθηκαν, αλλά έχουν γίνει και κάποιες αστοχίες, πράγµα που είναι ανοιχτό προς συζήτηση για να διορθωθούν.

Είμαι πάντοτε εναντίον της βίας οποιασδήποτε μορφής. Εμπιστεύομαι την κρίση της Δικαιοσύνης


Το 2022 ήταν µια χρονιά κατά την οποία ανέκυψε το θέµα του «#ΜeΤoo». Ποια είναι η τοποθέτησή σου;

Είµαι πάντοτε εναντίον της βίας οποιασδήποτε µορφής. Η βία είναι διαστροφή. ∆εν µπορώ να σχολιάσω γεγονότα τα οποία δεν γνωρίζω προσωπικά. Εµπιστεύοµαι την κρίση της ∆ικαιοσύνης.

Στην προσωπική σου ζωή πώς είσαι;

Είµαι πολύ καλά. Νοµίζω δηµιουργική. Ονειρεύοµαι να συνεχίσω τη ζωή µου σπουδάζοντας και ταξιδεύοντας.

Είμαι πολύ καλά. Νομίζω δημιουργική. Ονειρεύομαι να συνεχίσω τη ζωή μου σπουδάζοντας και ταξιδεύοντας


Εµφανισιακά, είσαι όπως σε ξέραµε πάντα, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Εχεις κάνει κάποια αισθητική παρέµβαση;

Καµία αισθητική παρέµβαση. Είναι φανερό. Εγώ δεν µπορώ να κάνω τίποτα από αυτά. Βεβαίως, δεν κατηγορώ καµία γυναίκα που το κάνει. Θα προσπαθήσω να µεγαλώσω όµορφα και να ζήσω γεµάτα.

Την ηλικία σου τη λες;

Βεβαίως τη λέω, κοντεύω τα 63. Θαυµάζω ως ηθοποιούς και γυναίκες τη Σούζαν Σάραντον, την Εµα Τόµσον και τη
Μέριλ Στριπ.

Η κόρη σου είναι 19 ετών και πέρασε στην Ιατρική στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σου λείπει;

Πάρα πολύ µου λείπει. Αλλά ξέρω ότι πρέπει να ξεκινήσει τη δική της ζωή. Εποµένως η περίοδος αυτή για µένα είναι µεγάλης αλλαγής και πολλές φορές εσωστρέφειας. Αυτή την περίοδο είµαι κλεισµένη στον εαυτό µου πολύ συχνά.