Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τον πατέρα της, που έπασχε από Αλτσχάιμερ και έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια.

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» που ασχολήθηκε στο σημερινό επεισόδιο με τις εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου, που σβήνουν τη μνήμη.

Μιλώντας για την εμπειρία της με τον πατέρα της, δήλωσε πως είναι πιο δύσκολο για τους ανθρώπους που βρίσκονται τριγύρω, παρά για εκείνον που πάσχει από την ασθένεια.

«Είναι μια ασθένεια δύσκολη για τους γύρω. Για τον άνθρωπο που υποφέρει, φαντάζομαι πως δεν είναι το ίδιο, γιατί δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, δεν θυμάται τίποτα», είπε αρχικά.

«Για την οικογένεια είναι δύσκολο, ο πατέρας σου να μη σε γνωρίζει, να βλέπεις το ένα μάτι κενό, με πολλή καλοσύνη όμως. Για εμένα ήταν πολύ σοκαριστικό, γιατί ήταν ο μπαμπάς μου, ήμουν δεμένη μαζί του και ήταν αρκετή η διάρκεια που ταλαιπωρήθηκε. Τον έκλαψα πολύ περισσότερο όταν ήταν ζωντανός παρά όταν "έφυγε"», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, παραδέχτηκε πως την τρομάζει πολύ η κληρονομικότητα αυτής της ασθένειας. «Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι τι ρόλο παίζει η κληρονομικότητα. Μήπως είμαι κι εγώ ο επόμενος που θα το πάθει. Θα χαρακτήριζα τη μνήμη μου επιλεκτική. Θυμάμαι τους ρόλους μου, αλλά την επόμενη ημέρα ξεχνάω τα πάντα, δεν θυμάμαι ταινίες, ηθοποιούς», ανέφερε κλείνοντας.