Και ο Θεός έπλασε την Τζίνα Λολοµπρίτζιτα. Τη γυναίκα που θεωρήθηκε το sex symbol της εποχής της -µε  το παρατσούκλι «Λολό»- και υπήρξε µία από τις σηµαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς των δεκαετιών του 1950 και του 1960.

Η σταρ γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1927 στο χωριό Subiaco. Ο πατέρας της ήταν ένας ευκατάστατος επιπλοποιός, που έχασε την περιουσία του εξαιτίας ενός βοµβαρδισµού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου. Η πανέµορφη, αλλά πάντα ατίθαση και ασυµβίβαστη Τζίνα, από τα χρόνια του σχολείου, έκανε µαθήµατα ζωγραφικής και γλυπτικής και παράλληλα ασχολήθηκε µε το µόντελινγκ.

Την άνοιξη του 1947 ένας φίλος την έπεισε να λάβει µέρος στον διαγωνισµό Miss Roma την τελευταία στιγµή, όπου και κατέκτησε την τρίτη θέση, και έτσι άρχισε η καριέρα της στη µεγάλη οθόνη.

Το 1953 ήρθε η ώρα να ανοίξει τα φτερά της εκτός συνόρων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της συνεργάστηκε µε σπουδαίους Ιταλούς σκηνοθέτες, όπως οι Βιτόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρµι και Μάριο Σολντάτι, ενώ στη Γαλλία συνεργάστηκε µε σκηνοθέτες του διαµετρήµατος των Ρενέ Κλερ και Κριστιάν Ζακ.

Την αποκάλεσαν «Μόνα Λίζα του 20ού αιώνα» και για δεκαετίες κρατούσε τον τίτλο της πιο όµορφης γυναίκας του κόσµου.

tzina

ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

 

Το 1949, σε ηλικία 22 ετών, η Τζίνα Λολοµπρίτζιτα παντρεύτηκε τον Σλοβένο γιατρό Μίλκο Σκόφιτς. Οκτώ χρόνια αργότερα οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο, τον Αντρέα Μίλκο Σκόφιτς, ενώ ο σύζυγός της έγινε και µάνατζέρ της. Οι δυο τους έµειναν παντρεµένοι µέχρι το 1971. Ο πιο µεγάλος θαυµαστής της ήταν ο µεγιστάνας και διάσηµος κινηµατογραφικός παραγωγός Χάουαρντ Χιουζ. Ηταν ο άνθρωπος που την έπεισε να πάει στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του ’50 και εκείνος που την έπεισε να υπογράψει το πρώτο της κινηµατογραφικό συµβόλαιο στις ΗΠΑ. Παράλληλα, τη διεκδικούσε ερωτικά, χωρίς εκείνη να ανταποκρίνεται.

Λίγα χρόνια µετά και αφού είχε αποσυρθεί από τον κινηµατογράφο, ακολουθώντας τον δρόµο της φωτογράφου, πηγαίνοντας στην Κούβα για δουλειά συναντήθηκε µε τον τότε πρωθυπουργό και διαχρονικά εµβληµατική προσωπικότητα της χώρας, τον Φιντέλ Κάστρο. «Περάσαµε µαζί 12 ηµέρες. ∆εν µε ενδιέφερε ως πολιτικός ηγέτης, αλλά ως άνδρας. Εκείνος συνειδητοποίησε ότι δεν είχα πάει µε εχθρικές διαθέσεις και µε αποδέχτηκε µε µεγάλη προθυµία», είχε αποκαλύψει δεκαετίες αργότερα η ίδια.

Ανάµεσα στις σπουδαίες προσωπικότητες που είχε αιχµαλωτίσει µε τον φωτογραφικό φακό της η Τζίνα Λολοµπρίτζιτα ήταν και ο διπλωµάτης, ακαδηµαϊκός, καθηγητής, συγγραφέας και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ.

 

tzina3

 

tzina2
Η γυναίκα-φαινόμενο, που θεωρήθηκε το sex symbol της εποχής της, με το παρατσούκλι «Λολό», υπήρξε μία από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς των δεκαετιών του 1950 και του 1960



«ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης, που παρουσιάζει µε µεγάλη επιτυχία την εκποµπή «Night οut» στο Mega, είχε την τύχη να συναντήσει την Ιταλίδα ντίβα το 2016 στην Καλιφόρνια.

Ο νεαρός τότε ηθοποιός και φοιτητής βρισκόταν στο Λος Αντζελες, όπου και σπούδαζε παραγωγή, µαζί µε φίλους του. Ενα βράδυ τού είπαν πως είχαν ραντεβού µε τον µάνατζέρ της για µια παραγωγή και το όνειρο έγινε πραγµατικότητα. «Τη γνώρισα µέσω κοινής παρέας δικών µου ανθρώπων που δούλευαν για την παραγωγή της στο πλαίσιο ενός ραντεβού που είχαν µαζί της και µε τον µάνατζέρ της. Είχαµε ένα dinner και δώσαµε και άλλο ένα ραντεβού για ένα δεύτερο», δηλώνει στο «Secret», ενώ περιγράφει πώς ένιωσε δίπλα στη µεγάλη σταρ. «Είδα µια σπουδαία γυναίκα, τη γνώριζα και την ήξερα φυσικά, αλλά µε µάγεψε µε την προσωπικότητά της και το ήθος της.  Φάγαµε όλοι µαζί, ήµασταν έξι άτοµα, είχε χιούµορ και µου έκανε εντύπωση η έντονα καλλιτεχνική της υπόσταση. Αυτό είναι κάτι που το αισθάνεσαι αµέσως. Είναι µια γνήσια µεγάλη σταρ από µόνη της. Εκεί, µαζί µας, ήταν ένας άνθρωπος απλός, πολύ προσιτός και πολύ αληθινός, δεν αντιµετώπιζες µια σταρ.

Παρόλο που ήταν ήδη σε προχωρηµένη ηλικία, ήταν λες και µιλούσα σε µια συνοµήλική µου. Ηταν πολύ µέσα στα πράγµατα», τονίζει ο ηθοποιός και παρουσιαστής.

tzina-theoxaris-ioannidis
Από τη συνάντηση του Θεοχάρη Ιωαννίδη με την Τζίνα Λολομπρίτζιτα στο Λος Αντζελες