Είναι 53 ετών και ήδη είναι η βασίλισσα της τηλεόρασης. Μετά από δοκιμασίες, σκληρή δουλειά και πολύ περιπέτεια, κατάφερε να φτιάξει δική της εταιρία παραγωγής – Shondaland - και να κάνει ό,τι θέλει! Η δημιουργός της δημοφιλούς αμερικανικής τηλεοπτικής ιατρικής σειράς “Grey’s Anatomy” και τώρα αποκλειστική συνεργάτης του Netflix, έκανε μια τολμηρή δήλωση: “Ναι, είμαι η πιο ακριβοπληρωμένη παραγωγός στην τηλεόραση”.

Ξεκίνησε με μόνο όπλο τις ιδέες της. Στην Αμερική βλέπετε, οι ιδέες χρυσοπληρώνονται. Εδώ τους ζητάς ραντεβού να τους πεις τις ιδέες σου και ούτε που σου απαντάνε. Anyway, το θέμα μας σήμερα είναι η Shonda Rhimes, μια γυναίκα που τα κατάφερε σε ένα σκληρά ανδροκρατούμενο χώρο.

Shonda_Rhimes_updates

 
H Shonda Lynn Rhimes γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1970 και είναι τηλεοπτική δημιουργός, σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης. Ήταν σε δική της ιδέα, σενάριο, και επιμέλεια η πολύ πετυχημένη σειρά “Grey's Anatomy”, και ακολούθησαν το πολιτικό θρίλερ “Scandal”, το “How to Get Away with Murder”, το “Bridgerton”, το “Inventing Anna” και άλλα πολλά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην ετήσια τελετή βράβευσης γυναικών στο Hollywood η Shonda Rhimes είπε ανάμεσα στα άλλα: “Πρέπει να σας πω, πως ήταν πιο δύσκολο από ότι φανταζόμουν, αλλά όχι ακατατόρθωτο”.

Γιατί από το ξεκίνημα της την “έτρωγε” η αγωνία, η ανασφάλεια, οι αμφιβολίες και ο φόβος της απόρριψης. Έτρεμε στην ιδέα πως θα την απέρριπταν οι διευθυντές των καναλιών, επειδή ήταν μια μαύρη γυναίκα και μόνη. Χωρίς καμία υποστήριξη από πουθενά. Πάλεψε και ξεπέρασε τον εαυτό της – αν και ο χρόνος κυλούσε αργά και βασανιστικά. Παράλληλα βελτίωσε τον εαυτό της και στοιχεία του χαρακτήρα της κάνοντας θεμελιώδεις αλλαγές, αλλά και ριζικές αναθεωρήσεις του τρόπου που η ίδια αντιλαμβάνεται τον εαυτό της. Ηρέμησε μόνο όταν η δουλειά της απέφερε στο ABC, δηλαδή στην Disney, περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια χάρη στο “Grey’s Anatomy”.

Untitled-2

Μικρά (που είναι μεγάλα)

· Τα τελευταία χρόνια έχασε 53 κιλά.

· Τις χρονιές 2007, 2013 και 2021, το περιοδικό Time την έβαλε στον ετήσιο κατάλογο με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους.

TIM220117_Shonda_Cover__FINALv2

· Το 2015, εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Year of Yes: How to Dance It Out, Stand in the Sun, and Be Your Own Person”

· To 2017 το Netflix ανακοίνωσε πως ξεκινάει συνεργασία μαζί της. Όλες της οι παραγωγές, ό,τι κι αν κάνει, θα παίζονται εφ’ εξής στο Netflix.

· Το συμβόλαιο λένε ότι από οικονομικής άποψης, ήταν μυθικό.

· Οι φήμες λένε ότι το Netflix της έδωσε 150 εκατ. δολάρια μαζί και μια λευκή επιταγή για να γεννήσει ιδέες και να καταστρώσει νέα projects.

· Το συμβόλαιο της με το Netflix της επιτρέπει να συνεχίζει να επιβλέπει τις σειρές που δημιούργησε και ακόμα προβάλλονται ή βρίσκονται σε διαδικασία παραγωγής, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

· Η προσωπική περιουσία της εκτιμάται στα 150 εκατ. δολάρια – με τάσεις ανόδου.

· Σκέφτεται και γράφει στο σπίτι της, συνήθως φορώντας τις πιτζάμες της.

· Θαυμάζει την Kamala Harris, είναι επιστήθια φίλη της Michele Obama και της Hilary Clinton.

· Πολλές φορές έχει αναφερθεί για την αποστροφή της στην κοινωνική σύμβαση του γάμου.

· Έχει υιοθετήσει δύο κόρες και έχει αποκτήσει ακόμα μία μέσω παρένθετης μητέρας.

SR_2__2___1_
Kerry_Washington_3

Με την Kerry Washington που υποδύεται την Olivia Pope στην σειρά Scandal.

Viola_Davis

Με την Viola Davis την πρωταγωνίστρια του “How to Get Away with Murder”.

inventing-anna_


Η μίνι σειρά “Inventing Anna” είναι σφραγισμένη από την αρχή ως το τέλος από την ίδια. Εκείνη εντόπισε πρώτη την περίφημη αληθινή ιστορία της Ρωσίδας που εξαπάτησε και χειραγώγησε την ελίτ της Νέας Υόρκης. Η Shonda Rhimes κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα του άρθρου του New York που έφερε στο φως την υπόθεση και να τη μεταφέρει στη μικρή οθόνη με πρωταγωνίστρια τη δις βραβευμένη με Emmy ηθοποιό Julia Garner.

Oprah_Winfrey

Φυσικά και έχει πάει καλεσμένη στην εκπομπή της Oprah Winfrey.

_______________________

Εξώφυλλο και μεγάλο ρεπορτάζ στο Architectural Digest, με το σπίτι της στην Νέα Υόρκη.

to-spiti-tis-sto-los-antzeles
Shonda_Rhimes_-home

Το σπίτι της στο Los Angeles.

bridgerton

Για να καταλάβετε: Όταν ο συνεργάτης της (το δεξί της χέρι) Chris Van Dusen, της πήγε το σενάριο του Bridgerton, την έβαλε σε σκέψεις. Πως θα κατάφερνε να κάνει επιτυχία μια ρομαντική σειρά εποχής; Λοιπόν, ήταν εκείνη που είπε ότι το Bridgerton, το θέλει χαρούμενο, ανάλαφρο, παιχνιδιάρικο, με πολύ χρώμα, χιούμορ, κουτσομπολιό και σεξ. Ήθελε να είναι μια σειρά σαν να συναντώνται η Jane Austin με το “Gossip Girl” και τις “50 αποχρώσεις του γκρι”. Η σειρά έσκισε, παίχτηκαν ήδη 2 σεζόν και τώρα περιμένουμε την 3η.

TIM220117_Shonda_Cover__FINALv2_3