Είναι πιθανή μια συμφιλίωση μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας πριν από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, όπως αναφέρουν οι «Sunday Times» αρκεί «Όλα τα μέρη να δείξουν ευελιξία, αλλά αυτό είναι δυνατό, διορθώνεται». Από την άλλη πλευρά όμως, δημοσιεύματα θέλουν τον Χάρι να ζητά να «καθαρίσει τη ζημιά», και «να ζητήσει συγγνώμη από τη Μέγκαν γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τι έκαναν».

Μετά το πρώτο σοκ από την κυκλοφορία και τις διευκρινιστικές συνεντεύξεις του βιβλίου του «Ρεζέρβα» (Spare), οι πωλήσεις του οποίου ξεπέρασαν το 1,4 εκατομμύριο αντίτυπα κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της αγγλόφωνης έκδοσης, ο πρίγκιπας Χάρι είπε πως αναγκάστηκε να αφήσει έξω πολλές «βόμβες», που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα «πλούσιο υλικό και για δεύτερο βιβλίο» σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Telegraph». «Θα μπορούσε να είναι δύο βιβλία, ας το θέσουμε έτσι», δήλωσε ο Χάρι στη συνέντευξη στο βρετανικό μέσο. «Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που συνέβησαν, ανάμεσα σε εμένα και τον αδελφό μου και ανάμεσα σε εμένα και τον πατέρα μου, που απλά δεν θέλω να τα μάθει ο κόσμος. Γιατί δεν νομίζω ότι θα με συγχωρούσαν ποτέ».

Διευκρινίζει πως τα απομνημονεύματά του δεν ήταν μια προσπάθεια «να ρίξει τη μοναρχία», αλλά μια «προσπάθεια να τους σώσουμε από τον εαυτό τους. Και ξέρω ότι θα με σταυρώσουν πολλοί γι’ αυτό που λέω». Δεν έκρυψε επίσης την ανησυχία του πως κάποιο από τα παιδιά του Ουίλιαμ «θα καταλήξει σαν εμένα τον… εφεδρικό» σύμφωνα με την «Telegraph».

Ο Χάρι είπε επίσης στη συνέντευξη ότι ανησυχεί για τα παιδιά του Ουίλιαμ, τονίζοντας ότι αισθάνεται «μια ευθύνη γνωρίζοντας ότι από αυτά τα τρία παιδιά, τουλάχιστον ένα θα καταλήξει σαν εμένα, το εφεδρικό. Και αυτό πονάει, αυτό με ανησυχεί».

Μάλιστα, όταν εξέφρασε στον Ουίλιαμ τον προβληματισμό του, εκείνος του ξεκαθάρισε ότι «τα παιδιά του δεν είναι δική μου ευθύνη».

Την ίδια ώρα, στο πρώτο walkabout μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ άκουσε τους Βρετανούς να του φωνάζουν «Συνέχισε Ουίλιαμ» κι εκείνος τους διαβεβαίωσε: «Αυτό θα κάνω» σύμφωνα πάντα με την «Telegraph».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ONtime, στις 16 Ιανουαρίου 2023