Η σπουδαία ερμηνεύτρια και ηθοποιός Φωτεινή Δάρρα μαζί με τον Πάνο Τριανταφύλλου ήταν ένα από τα ζευγάρια που ξεχώρισαν στον τελικό του «Just the 2 of us». Η μελαχρινή καλλονή μιλάει στα «Π» για πρώτη φορά για τον χαμό της μητέρας της, για τη δύναμη που της έδωσε ο Πάνος, αλλά και για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί.

fotini_darra
Πώς αισθάνεστε που φτάσατε στον τελικό του «Just the 2 of us» με τον Πάνο Τριανταφύλλου, αλλά τελικά δεν... το σηκώσατε;

Αισθάνομαι ότι ο Πάνος είναι νικητής. Κατ’ αρχάς, νίκησε πολύ μεγάλες δυσκολίες στη ζωή του, είναι μαχητής, Παραολυμπιονίκης, ένα υπέροχο παιδί και πριν απ’ όλα μια καθαρή, όμορφη φωνή. Ενας άνθρωπος που αξίζει χίλια μπράβο για τον τρόπο που αντιμετώπισε όλον αυτόν τον καιρό τα τραγούδια με τις μοναδικές ερμηνείες του, αλλά και τη δημοσιότητα, που δεν αλλοίωσε καθόλου τον εξαιρετικό χαρακτήρα του. Ευχαριστούμε τον κόσμο για όλη την αγάπη που μας έδωσε από την αρχή αυτής της διαδρομής μέχρι σήμερα.

Λίγο πριν από την έναρξη του μουσικού talent show έχασες τη μητέρα σου. Τι ακριβώς συνέβη;

Είναι η πρώτη φορά που το λέω. Η μητέρα μου τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένη στο σπίτι. Ο κόσμος της ήταν τρία δωμάτια και εμείς, η οικογένειά της. Ο Πάνος με βοήθησε με τη δύναμη της ψυχής του να νιώσω ότι υπάρχει συνέχεια μετά τον θάνατο της μητέρας μου. Το ίδιο ένιωσα και με την οικογένειά μου,το παιδί μου και τον άνδρα μου, αλλά και τα αδέλφια μου και τον πατέρα μου. Όλα μπορούν να ξεπεραστούν. Αυτό με έμαθε η φιλία μου με τον Πάνο.

Ξεπερνιέται μια τέτοια απώλεια;

Ξεπερνάς τον μεγάλο πόνο. Την αίσθηση ότι δεν μπορείς να κάνεις βήμα και ότι όλα ξαφνικά χάνονται. Μαθαίνεις να ζεις με την απώλεια και να κρατάς αυτό που αγαπάς φυλαγμένο μέσα στην ψυχή σου για πάντα.

Τι εύχεσαι να σου φέρει το 2023;

Εύχομαι πάνω απ’ όλα να μπορέσω να κρατήσω όλους τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν, αλλά και όλα αυτά που με τόσο κόπο κατάφερα να έχω στη ζωή μου. Με τον σύζυγό σου, Γιώργο Παπαχριστούδη, έχετε μία κόρη, τη 10χρονη Ρωξάνη.

Θέλετε να κάνετε κι άλλο παιδάκι;

Αυτά τα φέρνει η ζωή, δεν τα αποφασίζεις. Όπως ακριβώς ήρθε και η Ρωξάνη και ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να έχω. Αγαπώ τις πολυμελείς οικογένειες, γιατί και εγώ είμαι το τρίτο παιδί της δικής μου οικογένειας, όμως δεν ασπάζομαι την ελληνική φράση «Ένα παιδί ίσον κανένα παιδί».

Το 2022 ήταν μια αποκαλυπτική χρονιά, αφού ήρθε στη δημοσιότητα από επωνύμους και μη ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας σου σού έχει συμβεί κάτι ανάλογο;

Έχει τύχει να μου συμβούν περιπτώσεις στα τόσα χρόνια, που ειλικρινά με έφεραν σε δύσκολη θέση. Μου έχει τύχει να ακούσω τη φράση «Όλα αυτά θα γίνουν δικά σου, αρκεί να πεις το “ναι”». Η απάντηση για μένα ήταν πάντα πολύ εύκολη: «Δεν με αφορά ούτε μία επιτυχία που δεν μου ανήκει, ούτε τα χυδαία κέρδη». Σε όλες τις δουλειές, σε όλους τους χώρους, όχι μόνο στον δικό μας, από συζητήσεις που κάνω με φίλες μου οι οποίες δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς η επιβολή της εξουσίας μέσα από τη σεξουαλική παρενόχληση -και όχι μόνο- είναι σύνηθες φαινόμενο.

Τι ετοιμάζεις για το 2023 επαγγελματικά;

Είμαστε στην προετοιμασία ενός πολύ μεγάλου τηλεοπτικού project, το οποίο είχε ξεκινήσει ήδη πριν από το «Just the 2 of us» και πιστεύουμε ότι την επόμενη χρονιά θα είναι στον αέρα. Εκεί θα συνδυάσω τις δύο τέχνες που αγαπώ, την υποκριτική και το τραγούδι.

Με τον σύζυγό σου είστε παντρεμένοι τέσσερα χρόνια. Πώς έγινε η πρόταση γάμου;

Η πρόταση γάμου από τον Γιώργο έγινε ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη, όταν μου αγόρασε από το κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου όπου μέναμε ένα δαχτυλίδι, ήρθε στη συνέχεια στο δωμάτιο και με τον κλασικό τρόπο έπεσε στα γόνατα και μου ζήτησε να τον παντρευτώ. Εκτοτε το αναβάλλαμε λόγω των υποχρεώσεων με το παιδί και των επαγγελματικών, μέχρι που ένα καλοκαίρι που κάναμε διακοπές στη Σίφνο με την κόρη μου και την καλύτερή μου φίλη, ενώ ο Γιώργος βρισκόταν σε περιοδεία, βγαίνοντας από τη θάλασσα ζήτησα από τη φίλη μας να μας παντρέψει. Μέσα σε δύο μήνες οργανώσαμε έναν καταπληκτικό γάμο, χωρίς πολλές επισημότητες, με 90 καλεσμένους και την κόρη μας παρανυφάκι στο χωριό του άντρα μου, σε ένα ξωκκλήσι στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα είναι ο ωραιότερος γάμος που έχω πάει!