Η Πέγκυ Τρικαλιώτη παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο της ζωής της, κατά την οποία της ανακοίνωσαν ότι δεν θα μπορέσει να αποκτήσει παιδιά.

Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός, μόλις άκουσε από τους γιατρούς τα δυσάρεστα νέα, βγήκε έξω και έκλαιγε: «Ήθελα πάντα να κάνω παιδί. Δεν είχα κάνει μέχρι τότε, γιατί πάντα βρισκόμουν με ανθρώπους που είχαν ήδη ένα παιδί. Ήμουν πολλά χρόνια με έναν άνθρωπο που είχε ήδη ένα παιδί και δεν μπήκε ποτέ η συζήτηση να υπάρξει ένα δεύτερο. Μετά από χρόνια, ήμουν με έναν άνθρωπο που δεν ήθελε, δεν ήταν έτοιμος. Συν η δουλειά, όλο αυτό πήγε στην άκρη».


Στη συνέχεια της τοποθέτησής της η Πέγκυ Τρικαλιώτη συμπλήρωσε: «Όταν βρέθηκα με τον άνθρωπό μου και ένιωθα ότι μαζί του δεν είναι κάτι απλό, παρόλο που ήμουν μεγάλη, σε ένα απόλυτο ηλικιακό όριο –γέννησα στα 39-40– δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί και να μην μπορώ. Σκέφτηκα ότι μπορεί να μην προλάβω. Νομίζω ότι μου βγήκαν τα χειρότερά μου ένστικτα, είδα τον χειρότερο εαυτό μου».

Όσον αφορά τα συναισθήματά της βλέποντας άλλα παιδιά: «Έζησα σαν να μου είπαν ότι έχει φύγει κάποιος από τη ζωή, μια απώλεια. Ήταν σαν πένθος. Άρχισα για πρώτη φορά στη ζωή μου να ζηλεύω. Έβλεπα γυναίκες στον δρόμο με μικρά παιδιά και έλεγα γιατί αυτές κι όχι εγώ; Δεν μου είχε συμβεί ποτέ στη ζωή μου, δεν ήξερα ότι υπάρχει μέσα μου».

Στο τέλος της συνέντευξής της η ηθοποιός αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να μείνει τελικά έγκυος και να αποκτήσει τη 10χρονη σήμερα κόρη της: «Δεν ήμουν καθόλου χαλαρή. Ήμουν αποφασισμένη. Το πρόβλημά μου ήταν ορμονικό. Από τη στιγμή που πήγα στον ενδοκρινολόγο σε τρεις μήνες έμεινα έγκυος. Μάλιστα, το δεύτερο ωάριο που κατέβασα ήταν η Φραντζέσκα».