Δημοσίευμα των Sunday Times αναφέρει πως ο πρίγκιπας Χάρι θα προσκληθεί στη στέψη του βασιλιά, αλλά ως απλός θεατής.

Ο βασιλιάς Κάρολος φωτογραφήθηκε σήμερα Κυριακή (8.1.2023) χαμογελαστός μετά την Κυριακάτικη λειτουργία στο βασιλικό κτήμα του Νόρφολκ, παρά τις αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι. Μάλιστα, σημερινό δημοσίευμα των Sunday Times αναφέρει πως έτσι «όπως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει κανένας ρόλος για τον Χάρι στη διαδικασία της στέψης».

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο Χάρι να μην έχει κανέναν ρόλο σε αυτή, εφόσον επιλέξει τελικά να παρευρεθεί στην εκδήλωση της 6ης Μαΐου.

Η εφημερίδα αναφέρει πως για πρώτη φορά, ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα απαιτήσει από τους έξι βασιλικούς δούκες να γονατίσουν μπροστά του για να «αποτίσουν φόρο τιμής» πριν αγγίξουν το στέμμα και να φιλήσουν το δεξί μάγουλο του μονάρχη.

Αλλά μόνο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι εκείνος που θα εκτελέσει την παράδοση.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως ο βασιλιάς σχεδιάζει να καλέσει τον πρίγκιπα Χάρι και την νύφη του Μέγκαν Μαρκλ, ωστόσο ο Χάρι δεν έχει επιβεβαιώσει αν θα παραστεί στη στέψη του πατέρα του.

Σημειώνεται πως ο πρίγκιπας Χάρι στο βιβλίο του «Spare» («Ρεζέρβα») κάνει μια σειρά από αποκαλύψεις, όπου μεταξύ άλλων, περιέγραψε μια επίθεση του πρίγκιπα Γουίλιαμ προς τον ίδιο με αφορμή την Μέγκαν Μαρκλ, ενώ σημειώνει πως η οικογένειά του είναι αυτή που δεν θέλει να συμφιλιωθεί μαζί του.

«Ο βασιλιάς δεν είναι λιγότερο πληγωμένος γιατί δεν βρέθηκε στο επίκεντρο του θυμού και της απογοήτευσης του βιβλίου. Το νιώθει έντονα, δεν είναι λιγότερο οδυνηρό γι ‘αυτόν, επειδή εστιάζει στον γιο του και όχι σε αυτόν. Υπάρχει πολύς οικογενειακός πόνος», είπε στους Times φίλος της βασιλικής οικογένειας.