Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
EUROVISION
Lifestyle

Eurovision 2023: Στην επιλογή του ελληνικού τραγουδιού θα συμμετέχει το κοινό - Στα βήματα της EBU

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, υπάρχει σκέψη η ψήφος του κόσμου να μετράει περισσότερο από εκείνη της επιτροπής

Αλλαγή πρόκειται να υπάρχει στη διαδικασία της επιλογής του ελληνικού τραγουδιού που θα πάει στον προσεχή διαγωνισμό της Eurovision , όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, που το απόγευμα της Παρασκευής συνάντησε τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στο πλαίσιο της εκπομπής «Στούντιο 4». Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζούλας αναφέρθηκε στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, αποκαλύπτοντας πως πιθανότατα θα έχει λόγο και το κοινό στην επιλογή του επόμενου τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Ζούλας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε προ μιας αποφάσεως που νομίζω ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ΕΡΤ έχει μια επταμελή επιτροπή η οποία κάνει το πρώτο "ξεκαθάρισμα" των τραγουδιών όπως και πέρσι. Φέτος είχαμε 106 τραγούδια συνολικά που κατατέθηκαν, εκ των οποίων τα 30 ήταν αυτά που πληρούσαν τις προδιαγραφές. Είμαστε προ της λήψεως και της ανακοίνωσης μάλλον μιας απόφασης να μετέχει και το κοινό, για πρώτη φορά, στη διαδικασία της επιλογής».

«Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής των τηλεθεατών ώστε να φτιάξουμε μια διευρυμένη επιτροπή πολιτών που θα έρθουν στο στούντιο, θα φορέσουν τα ακουστικά, θα ακούσουν τα υποψήφια τραγούδια, θα ψηφίσουν και η δική τους ψήφος θα μετρήσει όσο ακριβώς έβαλε και η EBU τώρα. Η EBU ακύρωσε ουσιαστικά τις επιλογές των επιτροπών στους δύο ημιτελικούς και θα ψηφίσει μόνο το κοινό. Στον τελικό η επιλογή της επιτροπής θα είναι 49,4% και του κοινού 50,6%. Αυτό θα κάνουμε και εμείς» προσέθεσε ο Κωνσταντίνος Ζούλας στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.