Στο δικαστήριο της Βαρκελώνης βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης (1/12) η Σακίρα και ο Ζεράρ Πικέ, προκειμένου να επικυρώσουν ενώπιον του δικαστή το διαζύγιό τους.

Η τραγουδίστρια και ο ποδοσφαιριστής «κατέληξαν σε συμφωνία για τον χωρισμό τους», σημειώνει χαρακτηριστικά η ισπανική «El Pais».

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ακόμα: «Η Σακίρα και ο Πικέ σφραγίζουν τη συμφωνία χωρισμού τους ενώπιον του ανακριτή. Ο ποδοσφαιριστή και η τραγουδίστρια δεν έχουν διασταυρωθεί μπροστά στις κάμερες και έχουν δει ο ένας τον άλλον μόνο στο πρωτοδικείο της Βαρκελώνης, καθώς μπήκαν από διαφορετικές εισόδους στο κτιριακό συγκρότημα».

Τι συμφώνησαν για την επιμέλεια των παιδιών τους

Τον Νοέμβριο, το πρώην πια ζευγάρι επιβεβαίωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνία για την επιμέλεια των παιδιών του, η οποία θα το αποτρέψει από μια επώδυνη δικαστική διαμάχη.

Ο Πικέ έδωσε τη συγκατάθεσή του για να μετακομίσει η Σακίρα στο Μαϊάμι μαζί με τα παιδιά τους, τον 9χρονο Μίλαν και τον 7χρονο Σάσα. Ο ίδιος θα μπορεί να περνάει δέκα ημέρες τους γιους του, καθώς και χρόνο διακοπών.

Οι δυο τους ανέφεραν στην κοινή τους δήλωση: «Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι έχουμε υπογράψει μια συμφωνία που εγγυάται την ευημερία των παιδιών μας και η οποία θα επικυρωθεί στο δικαστήριο στο πλαίσιο μιας απλώς τυπικής διαδικασίας. Μοναδικός μας στόχος είναι να τους παρέχουμε την ύψιστη ασφάλεια και προστασία και πιστεύουμε ότι η ιδιωτική τους ζωή θα γίνει σεβαστή. Εκτιμούμε το ενδιαφέρον που δείχνεται και ελπίζουμε ότι τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους με την απαραίτητη ιδιωτικότητα σε ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον».