Μέχρι και τον Νίκο Κοκλώνη, που καταγράφει τα τελευταία χρόνια µια ιδιαίτερα επιτυχηµένη πορεία στα τηλεοπτικά εγχώρια δρώµενα, είτε ως παρουσιαστής είτε ως παραγωγός εκποµπών, ενέπλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολιτευτική του τακτική έναντι της κυβέρνησης, µε τον επιτυχηµένο επιχειρηµατία να δηλώνει στο «Secret» την οργή του για την εξέλιξη αυτή, καλώντας όλους να µη χρησιµοποιούν το όνοµά του και τις επιχειρήσεις του για τους πολιτικούς τους σκοπούς.

«Καλώ όλους να µη χρησιµοποιούν το όνοµά µου και τις επιχειρήσεις µου για τους πολιτικούς τους σκοπούς. ∆εν µπορώ να ανεχτώ να µε κάνουν “µπαλάκι” σε παιχνίδια στα οποία ούτε συµµετείχα ποτέ ούτε θέλω να συµµετέχω», δηλώνει στο «S» ο κ. Κοκλώνης.

Επίθεση από Πολάκη

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ηµέρες, όταν ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, γνωστός και ως «αψύς», επιτέθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, για την ένταξη της εταιρείας του Νίκου Κοκλώνη στο καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας πολύ µικρών και µικρών επιχειρήσεων. Προσπαθώντας, προφανώς, να εκµεταλλευθεί την αναγνωρισιµότητα του παρουσιαστή, για να προβεί σε άλλη µια παράσταση λαϊκισµού.

«Γεια σου, ρε Αδωνι, γεια σου, ρε Παπαθανάση, µε τον Αναπτυξιακό σας! “Αλλος µε τη βάρκα µας” το καταντήσατε! Πάλι εταιρεία µε 4 χιλιάρικα µετοχικό κεφάλαιο εγκρίνεται να χρηµατοδοτηθεί για πρόγραµµα ύψους 9 εκατοµµυρίων “γνωστού παρουσιαστή”, λέει, εγώ σήµερα τον έµαθα, δεν βλέπω εδώ και χρόνια ούτε ως ζάπινγκ τα υποπροϊόντα των λάιφ στάιλ εκποµπών», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασµό στο Facebook ο κ. Πολάκης µε το γνωστό του ύφος, απευθυνόµενος στον κ. Γεωργιάδη, επισυνάπτοντας δηµοσιεύµατα που αναφέρονταν στον κ. Kοκλώνη.



Απάντηση από Άδωνι

Άµεση ήταν η διαδικτυακή απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης. «Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Barking Well Progress υπήχθη στο καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας πολύ µικρών και µικρών επιχειρήσεων των Αρθρων 59 έως 61 Ν.4399/2016 (Ε' κύκλος), τηρώντας τους όρους και τα κριτήρια του νόµου. Η ενίσχυση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε ύψος περίπου 2 εκατοµµυρίων ευρώ και αναµένεται να δηµιουργήσει 20 νέες θέσεις εργασίας. Η καταβολή της επιχορήγησης εξαρτάται από την υλοποίησή της. Οι όροι και οι προϋποθέσεις (νεοσύστατη εταιρεία, χαµηλό µετοχικό κεφάλαιο κ.λπ.) που αναφέρει η καταγγελία είναι όπως ακριβώς προβλεπόταν στον νόµο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και έχει ψηφίσει ο ίδιος ο κ. Πολάκης. Με τον νέο νόµο µας αυτά έχουν αφαιρεθεί. Κοινώς, έγινε ρεζίλι ο Παύλος!», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης. 



Ανακοίνωση

Αναλυτικές και τεκµηριωµένες απαντήσεις για το θέµα αυτό έδωσε µε µακροσκελέστατη ανακοίνωσή του ο γνωστός επιχειρηµατίας«Η υπόθεση “κρατικής χρηµατοδότησης” εταιρείας µου, που συζητήθηκε έντονα και αναπαράχθηκε µε τρόπο παραπλανητικό και συκοφαντικό, µε ωθεί να τοποθετηθώ δηµόσια, γιατί δεν ανέχοµαι να χρησιµοποιείται το όνοµά µου για πολιτικά παιχνίδια, στα οποία ποτέ δεν συµµετείχα», ανέφερε µεταξύ αλλων σε ανακοίνωσή του για το ζήτηµα αυτό και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι απλή, αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν να τη µάθουν όσοι έσπευσαν να µιλήσουν για την επιχειρηµατική µου δραστηριό τητα. Η Barking Well Progress είναι µια νεοσυσταθείσα εταιρεία. Eχει σκοπό να κάνει επένδυση στην αγορά των οπτικοακουστικών µέσων. Εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόµο τηρώντας όλες τις νόµιµες προϋποθέσεις. Τι δεν έχει γραφτεί, ενδεχοµένως σκόπιµα; Πως
Η ενίσχυση που θα πάρει πίσω είναι περίπου 2 εκατοµµύρια ευρώ και όχι 10 εκατοµµύρια, όπως γράφτηκε
 για να λάβει η εταιρεία ενίσχυση από το κράτος, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράµµατος, θα πρέπει να υλοποιήσει το επιχειρηµατικό της σχέδιο, που σηµαίνει να κάνει επένδυση περίπου 10 εκατοµµυρίων ευρώ, χρησιµοποιώντας ίδια µέσα και κεφάλαια. ∆ηλαδή, δικά της χρήµατα, όχι χρήµατα του κράτους. Η ενίσχυση που θα πάρει πίσω είναι περίπου 2 εκατοµµύρια ευρώ και όχι 10 εκατοµµύρια, όπως γράφτηκε. Και την ενίσχυση αυτή θα την πάρει µόνο εφόσον η εταιρεία υλοποιήσει την επένδυση. Είναι παραπλανητικό και κακόηθες να αναφέρονται στο σηµερινό κεφάλαιο της νεοσυσταθείσας Barking Media Progress. Αυτό ανταποκρίνεται στις δαπάνες σύστασης και αρχικής λειτουργίας της. Το κεφάλαιο θα αυξηθεί όσο απαιτείται, ώστε η εταιρεία να υλοποιήσει την επένδυση. Αν δεν την υλοποιήσει, δεν θα πάρει καµία ενίσχυση από το κράτος. Τόσο απλά».



«Όλοι γνωρίζουν»

Ο κ. Κοκλώνης εξήγησε, επίσης, ότι «όσον αφορά στην ευρύτερη επιχειρηµατική µου δραστηριότητα, όλοι γνωρίζουν ότι η Barking Well Media Α.Ε. είναι η βασική µου εταιρεία. Τα τηλεοπτικά προϊόντα που παράγει είναι ευρέως γνωστά, όπως και πολλοί συνεργάτες της. Ο καθένας έχει δικαίωµα να του αρέσουν ή να µην του αρέσουν τα τηλεοπτικά προγράµµατα της Barking Well Media Α.Ε. Είναι όµως µια διαφανής εταιρεία. Είναι µια υγιής εταιρεία. Συνεργάζεται µε τους µεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθµούς στην Ελλάδα. Είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήµερη. Το ίδιο και εγώ ως φυσικό πρόσωπο.
Ας σταµατήσουν να σπεκουλάρουν πάνω σε παλαιότερη επιχειρηµατική µου δραστηριότητα, για την οποία έχω ο ίδιος µιλήσει ανοιχτά
Νοµικός εκπρόσωπος της εταιρείας είµαι εγώ ο ίδιος. Η Barking Well Media έχει µετοχικό κεφάλαιο 5,2 εκατοµµύρια ευρώ, ενώ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αύξησης του µετοχικού κεφαλαίου σε 7 εκατοµµύρια ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος του Νοεµβρίου 2022. Η Barking Well Media A.E. δεν έχει πάρει ποτέ επιδότηση, επιχορήγηση ή οποιουδήποτε τύπου ενίσχυση από κρατικό φορέα. Η Barking Well Media A.E. εκπροσωπείται από κορυφαία στελέχη στην αγορά των media, απασχολεί περισσότερους από 400 µόνιµους εργαζοµένους και συνεργάτες και είναι συνεπής απέναντί τους. Ας σταµατήσουν, λοιπόν, τα ψέµατα και οι συκοφαντίες. Ας σταµατήσουν να σπεκουλάρουν πάνω σε παλαιότερη επιχειρηµατική µου δραστηριότητα, για την οποία έχω ο ίδιος µιλήσει ανοιχτά. ∆εν προτίθεµαι να επιτρέψω να χρησιµοποιείται το όνοµα και η επιχειρηµατική µου δράση για πολιτικές σκοπιµότητες και χτυπήµατα κάτω από τη ζώνη», κατέληξε ο επιχειρηµατίας Νίκος Κοκλώνης.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 26 Νοεμβρίου 2022.