Από µικρή έβλεπε τη ζωή της να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα λόγω των γονιών της. Μεγαλώνοντας, η Αµαλία Κωστοπούλου συνήθισε, γέµισε εµπειρίες και µε οδηγό την αγάπη που λάµβανε από τα οικεία της πρόσωπα αποφάσισε να βάλει στόχους και να τους πετύχει.

Θέλησε να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες και Διακυβέρνηση σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήµια του κόσµου, το Berkeley της Καλιφόρνια, αφήνοντας πίσω την οικογένειά της. Αφού πήρε το πτυχίο της, αποφάσισε να ζήσει µόνιµα στις ΗΠΑ, όπου σήµερα εργάζεται ως marketing manager στο application IRL.

Η µεγαλύτερη κόρη της Τζένης Μπαλατσινού πλέον φαίνεται να έχει χτίσει κανονικά τη ζωή της εκεί, όπου παρέµεινε και κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η ίδια προσπαθεί να επισκέπτεται την Ελλάδα όσο πιο συχνά µπορεί, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που δέχεται επισκέψεις στο εξωτικό Μαλιµπού, όπου µένει, από τη µητέρα, τον πατέρα και τα αδέρφια της. Στα social media είναι αρκετά ενεργή και συχνά φιλοξενείται στο ∆ιαδίκτυο για το στυλάτο ντύσιµό της, την αγάπη που έχει για τα ζώα και τον τρόπο που αθλείται.

Πρώτο trend

Πρόσφατα είδε το όνοµά της να πρωταγωνιστεί στο Διαδίκτυο. Η είδηση ότι η 25χρονη Αµαλία εργάζεται ως σύµβουλος στο υπουργείο Τουρισµού, όπου υπουργός είναι ο σύζυγος της µητέρας της, Βασίλης Κικίλιας, έγινε ταχύτατα πρώτο trend στο Twitter και προκάλεσε πολλά ερωτήµατα και ποικίλα σχόλια. Λίγες ώρες µετά, το υπουργείο Τουρισµού διέψευσε κατηγορηµατικά τις πληροφορίες που διακινήθηκαν σε µέσα κοινωνικής δικτύωσης περί διορισµού της στο υπουργείο. Κύκλοι του υπουργείου Τουρισµού επισήµαναν: «Οι αναφορές στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης περί δήθεν διορισµού της κ. Αµαλίας Κωστοπούλου στο υπουργείο Τουρισµού είναι απολύτως ψευδείς. ∆εν υπάρχει καµία έµµισθη ή άµισθη σχέση εργασίας της κ. Κωστοπούλου µε το υπουργείο Τουρισµού».

Αγάπη για τη ζωή

Η καλλονή Αµαλία Κωστοπούλου γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1997. Και ενώ πολλοί έβλεπαν σε εκείνη ένα µοντέλο, που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ώστε να κάνει καριέρα στα χνάρια της µητέρας της, εκείνη επέλεξε άλλον δρόµο. Ωστόσο, έχει εργαστεί ως µοντέλο, κάνει επιλεκτικές δουλειές, ενώ πριν από µερικά χρόνια είχε εντυπωσιάσει σε επιδείξεις µόδας της Σήλιας Κριθαριώτη.

Συχνά µοιράζεται στο Ιnstagram στιγµιότυπα από την καθηµερινότητά της: από τις εξόδους µε τις κολλητές της, το γυµναστήριο, τις αποδράσεις της, είτε καλοκαιρινές είχε χειµερινές, τα ζώα… Μεγάλη της αγάπη, το σκι! Η Αµαλία ασκείται πολύ τακτικά και είναι δεινή σκιέρ στο χιόνι, αλλά και στη θάλασσα. Με τα αδέλφια της, Αλεξάνδρα και Μάξιµο, διατηρεί στενούς δεσµούς και είναι εκείνα που πρώτα σχολιάζουν τις αναρτήσεις της, βάζοντας καρδούλες και εκφράζοντας δηµόσια λόγια αγάπης για εκείνη.



Το ατύχημα

Το 2020, η Αµαλία έπεσε θύµα πολύ σοβαρού τροχαίου. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, µε αποτέλεσµα το αυτοκίνητό της να αναποδογυρίσει τουλάχιστον τρεις φορές. Ευτυχώς δεν τραυµατίστηκε σοβαρά και δεν διέτρεξε κίνδυνο η ζωή της. Η κόρη της Τζένης Μπαλατσινού και του Πέτρου Κωστόπουλου µεταφέρθηκε στο νοσοκοµείο µε κατάγµατα σε δύο πλευρά, ενώ υποβλήθηκε και σε µια σύντοµη ορθοπεδική επέµβαση 20 λεπτών στη λεκάνη. Λόγω έξαρσης του κορονοϊού στην περιοχή της Καλιφόρνια και υπό τον φόβο να προσβληθεί από τον ιό, αποφασίστηκε να µη µείνει στο νοσοκοµείο, αλλά στο ξενοδοχείο της περιοχής, όπου και έκανε τις φυσικοθεραπείες της, µαζί µε τη µητέρα της, που βρέθηκε στο πλευρό της.

Όταν ολοκληρώθηκε η αποθεραπεία της και ήταν έτοιµη να βγει από το σπίτι της, γεµάτη χαρά έκανε ένα ποστ στο Ιnstagram. «Η πρώτη µου βόλτα µετά από 8 εβδοµάδες. Νιώθω τόσο ευγνώµων», έγραψε η Αµαλία Κωστοπούλου.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 19 Νοεμβρίου 2022.