Στην παρέα του «Χαμογέλα και Πάλι!» βρέθηκε ο αγαπημενος και ταλαντούχος ηθοποιός, Θανάσης Τσαλταμπάσης.

«Πορεύομαι πάντοτε με τις εσωτερικές μου ανάγκες, εάν κάτι δεν μου δημιουργήσει μία καλλιτεχνική ανησυχία δεν το κάνω, ακόμα και εάν οι πειρασμοί, και μιλάω κυρίως για τους οικονομικούς, είναι μεγάλοι, δεν το κάνω, πρέπει κάτι να με κεντρίσει και προσπαθώ πάντοτε να αφουγκράζομαι την εποχή» δηλώνει στην αρχή της συνέντευξης ο ηθοποιός.

Εξηγεί πως στη συγκεκριμένη δουλειά δεν γίνεται κάποιος να λειτουργεί «ναρκισσιστικά» και πως ο ίδιος προσπαθεί να ακούει τον «παλμό» της κοινωνίας.

Ερωτώμενος για τον «κόντρα» ρόλο του στη σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και Άνεμος» λέει: «Ο κόσμος μαζίκα με έχει συνδέσει με την κωμωδία, αλλά ένας ηθοποιός δεν είναι απαραίτητα κωμικός, αλλά ένας κωμικός είναι σίγουρα και ηθοποιός . Οπότε εγώ ξέρω τις δυνάμεις μου και τι μπορώ να κάνω και όταν μου δίνεται η ευκαιρία να ανοίξω τη γκάμα μου, το κάνω».

Περιγράφει χαρακτηριστικά πως η κωμωδία εμπερίεχει το δράμα και στην κωμωδία ο πρωταγωνιστής πάσχει.

Αναφορικά με τη θεατρική παράσταση «Φιλιά, Όσκαρ» στην οποία πρωταγωνιστεί δηλώνει: «Το κείμενο είναι μαγικό και ο τρόπος που γράφεται και ο τρόπος που έγινε η παράστασή μας έχει τόσο χιούμορ, τόση ευαισθησία και συγκίνηση και στο τέλος οι θεατές φεύγουν με μία ανάταση ψυχής και μια αισιοδοξία για τη ζωή και πολλές φορές μου στέλνουν μηνύματα λέγοντάς μου πως η πάρασταση τους πήγε “ένα βήμα παρακάτω”».

Μιλώντας για τον σκηνοθέτη της παράστασης Τσέζαρις Γκραουζίνις σημειώνει πως κατάφερε να την κάνει συμβολική έτσι ώστε ο κάθε θεατής να βλέπει τον εαυτό του μέσα σε αυτήν, όπου και έγκειται η παγκόσμια επιτυχία του έργου.

«Βεβαίως και χρειάστηκε να βρω τον 10χρονο Θανάση και ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι και γενικά προσπαθώ να κρατώ την παιδικότητα στη δουλειά μου αλλά και στη ζωή βλέπω πως με βοηθάει αυτό» δηλώνει ο ηθοποιός.

Σχετικά με τα σχόλια που ακούει από τους θεατές αναφέρει πως πήραν κουράγιο και θάρρος μέσα από το έργο κάτι που κάνει τον ίδιο ευτυχισμένο.

«Εγώ άλλαξα μέσα από την παράσταση, τις πρόβες, διαβάζοντας το κείμενο. Θεωρώ πως δεν είμαι ο ίδιος που ήμουν πέρυσι. Και μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Εγώ αποζητώ η κάθε δουλειά να με πηγαίνει ένα βήμα μπροστά» προσθέτει.

Στην ερώτηση εάν έχει σκεφτεί ποτέ να παρατήσει τη δουλειά του απαντά πως πολλές φορές λύγισε και σκέφτηκε να το κάνει ωστόσο την βρίσκει «μαγική που αξίζει να παλέψει κι άλλο».