Το «Maestro» ανοίγει τα φτερά του εκτός συνόρων, αφού έρχεται πλέον και στην παγκόσµια πλατφόρµα Netflix, µε τη µεγάλη αυτή αναγνώριση να γεµίζει χαµόγελα τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

Το σίριαλ, µε τον αγαπηµένο ηθοποιό να έχει αναλάβει το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα φτάσει στους συνδροµητές του Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο στις 19 ∆εκεµβρίου 2022, ενώ θα κάνει πρεµιέρα στο κοινό σε όλο τον κόσµο για πρώτη φορά στις αρχές του 2023. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, άνθρωποι του χώρου προεξοφλούν ότι η δεύτερη σεζόν της σειράς θα χρηµατοδοτηθεί από τη συνδροµητική πλατφόρµα. Σηµειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη ελληνική σειρά της οποίας τα δικαιώµατα αποκτά το Netflix. Ηδη η πλατφόρµα προσέθεσε στον κατάλογό της τη σειρά, όµως προς το παρόν δεν είναι διαθέσιµο κανένα επεισόδιο.

Το ελληνικό Netflix µάλιστα ανακοίνωσε την τεράστια αυτή επιτυχία για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη µε τον δικό του... έξυπνο τρόπο. Συγκεκριµένα, δηµοσίευσε µια... αγγελία για ιδιαίτερα µαθήµατα πιάνου από τον σπουδαίο µαέστρο Χριστόφορο Παπακαλιάτη. «Παραδίδονται ιδιαίτερα µαθήµατα πιάνου από τον σπουδαίο Ελληνα maestro Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Από 19 ∆εκεµβρίου στο Netflix», αναφέρει χαρακτηριστικά το tweet.

∆εν είναι έκπληξη ότι το «Maestro» φλέρταρε µε το Netflix, αφού λίγο πριν από τη µεγάλη πρεµιέρα της σειράς στο Mega ακουγόταν έντονα στα δηµοσιογραφικά πηγαδάκια πως η σειρά θα βρισκόταν στη λίστα της πλατφόρµας. «Είµαι χαρούµενος και περήφανος που µια δουλειά που έχω αγαπήσει τόσο πολύ θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει παγκόσµια. Μια δουλειά φτιαγµένη µε πολύ κόπο και όραµα. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλους το Mega και τον πρόεδρο του καναλιού, όλη την οµάδα του Mega, την εταιρεία παραγωγής Foss Productions και, φυσικά, αυτό το εξαιρετικό cast πρωταγωνιστών και όλο το συνεργείο, που µαζί βάλαµε αυτόν τον στόχο», αναφέρει στο «Secret» ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης µετά την απόκτηση των δικαιωµάτων της επιτυχηµένης ελληνικής σειράς από το Netflix.

«Η καλύτερη δουλειά»

«Το “Maestro” είναι η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει, αλλά και η καλύτερη. Η φωτογραφία, η µουσική, το µοντάζ, οι κάµερες και όλοι οι συνεργάτες έχουν όλοι δώσει τον καλύτερο εαυτό τους προκειµένου να φτιάξουµε ένα έργο στη γλώσσα µας, αλλά που θα µπορεί να σταθεί και παγκόσµια», είχε πει ο Παπακαλιάτης στη συνάντησή του µε τους δηµοσιογράφους στην press conference πριν από έναν µήνα. Και είχε δίκιο. Γιατί το «Maestro» από την πρώτη κιόλας σκηνή έδειξε πως είναι κάτι διαφορετικό... Κάτι µεγάλο, που του αξίζει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσµο. 

Τα «συγχαρητήρια» Μητσοτάκη

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης στο ∆ιεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης, έδωσε συγχαρητήρια στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για την αγορά των δικαιωµάτων της σειράς «Maestro» από το Netflix. «Μέχρι σήµερα», είπε ο πρωθυπουργός, «καµία µεγάλη πλατφόρµα δεν είχε φιλοξενήσει τις ιστορίες µας, τις ιστορίες των Ελλήνων δηµιουργών. Αυτό, όµως, άλλαξε αυτή την εβδοµάδα, καθώς το Netflix ανακοίνωσε την απόκτηση των παγκοσµίων δικαιωµάτων της ελληνικής δραµατικής σειράς “Maestro”. Συγχαρητήρια, κ. Παπακαλιάτη. Μας κάνετε όλους περήφανους», είπε µεταξύ άλλων. 

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 12/11