Η Αντζελίνα Τζολί έγινε η «μούσα» του καλλιτέχνη aleXsandro Palombo στην Ιταλία, ο οποίος μέσα από ένα γκράφιτι – πορτρέτο της χολιγουντιανής ηθοποιού- θέλει να υμνήσει τη γυναικεία δύναμη για τον καρκίνο του μαστού και να υπογραμμίσει τη σημασία της πρόληψης.
angelina_jolie

Στις 14 Μαΐου 2013, με άρθρο της στην εφημερίδα «New York Times», η Αντζελίνα Τζολί είχε αποκαλύψει ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή για προληπτικούς λόγους, αφότου διαπιστώθηκε ότι φέρει ένα γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να ασθενήσει κανείς από καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

Η μητέρα της, Μαρσελίν Μπερτράν, πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών σε ηλικία 56 ετών, ενώ μια θεία της πέθανε από καρκίνο του μαστού την περασμένη εβδομάδα, στα 61 της.

Στο έργο τέχνης, η Αντζελίνα Τζολί απεικονίζεται με σημάδια μαστεκτομής και η εικόνα της κοσμεί από το πρωί της Τετάρτης, μία από τις κεντρικές πλατείες του Μιλάνου, την Piazza San Babila.

Το γκράφιτι φέρει τον τίτλο «Love Yourself» και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του μήνα, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο aleXsandro Palombo προσπάθησε μέσα από το έργο του να στείλει ένα δυνατό μήνυμα, να ευαισθητοποιήσει το κοινό αλλά και να απομυθοποιήσει τις ουλές της μαστεκτομής.


Πριν λίγα χρόνια και συγκεκριμένα, το 2015 ο ίδιος καλλιτέχνης είχε καταπιαστεί ξανά με το συγκεκριμένο θέμα και είχε δημιουργήσει μία σειρά έργων τα οποία έφεραν τον τίτλο «SURVIVOR». Τότε είχε γίνει αρκετή φασαρία γύρω από τις δημιουργίες του, ειδικά στα social media.

Άλλωστε, ο ίδιος θεωρείται πρωτοπόρος της κοινωνικής τέχνης και ξεκίνησε να ασχολείται με αυτά τα έργα πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Συνεχίζει απτόητος την ερευνητικήπορεία και την ευαισθητοποίησή του, που επικεντρώνεται στην ποπ κουλτούρα, τις ανισότητες, τη διαφορετικότητα, την ηθική και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσα από την οπτική του και την τέχνη του, ωθεί το κοινό σε προβληματισμό, με στόχο να ανατρέψει κοινωνικά στερεότυπα και να αναδείξει ζητήματα και κακώς κείμενα του παγκόσμιου κοινωνικού γίγνεσθαι.