Ο κόσμος της μόδας θρήνησε στις 19 Φεβρουαρίου του 2019 το θάνατο του διανοούμενου σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ, αλλά το έργο του δεν ήταν απλό και προφανώς το κληροδότημα που αφήνει είναι πολύ ισχυρό.

Ο σπουδαίος αρτίστας της… ραπτοκοπτικής, που ταυτίστηκε με τον οίκο Chanel, του οποίου ηγήθηκε από το 1983, και τον οίκο Fendi, όπου έγινε δημιουργικός διευθυντής το 1965, θα έχει την τιμητική του στο Met Gal του 2023. Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, από το Metropolitan Museum Of Art, το θέμα του Costume Institute Benefit 2023 θα έχει τίτλο «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty». Η επερχόμενη έκθεση θα περιλαμβάνει 150 σχέδια του Λάγκερφελντ από Chanel, Balmain, Patou, Fendi, Chloe και τη δική του προσωπική σειρά. Τα κομμάτια θα συνοδεύονται από τα σκίτσα του Λάγκερφελντ.

Το γκαλά πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου στο MoMA, ήτοι στη Νέα Υόρκη, κατά το σύνηθες, και έχει τη δυναμική των Όσκαρ στον κόσμο της μόδας. Ο Λάγκερφελντ, που εκτός της δημιουργικής διάνοιας που διέθετε είχε και αυτήν τη χαρακτηριστική αλογοουρά στα μαλλιά του, αλλά και τα γάντια και γυαλιά ηλίου-σήμα κατατεθέν, πέθανε στα 85 του,