Ο Τάσος Χαλκιάς έχει κρατήσει την ψυχραιμία του στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη από την πρώτη μέρα. Ήταν παλιοί τηλεοπτικοί και θεατρικοί συνεργάτες και οι καταγγελίες προς το πρόσωπό του, αλλά και η φυλάκισή του, έγιναν αποδεκτές από τον ηθοποιό με τη μέγιστη δυνατή μετριοπάθεια.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης, στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και ενώπιον του Γιάννη Πουλόπουλου, ο Χαλκιάς σχολίασε το τι πρόκειται να κάνει εφόσον ο Πέτρος Φιλιππίδης αποδειχθεί αθώος. «Δεν σημαίνει ότι επειδή ήμουν στην παράσταση, υπέπεσαν όλα στην αντίληψή μου. Εγώ με τον Πέτρο ήμουν συνεργάτης και φίλος πολλά χρόνια. Αν αποδειχτεί αθώος θα συνεργαζόμουν μαζί του και θα επικοινωνήσω. Θα είχα ενοχληθεί εάν ήμουν παρών όταν υψώθηκε το πανό στην Επίδαυρο», σχολίασε.

Αρχικά, είχε τονίσει πως πρόκειται να πάρει ένα… σαββατικό, το οποίο ενδεχομένως να κρατήσει πενταετία, ίσως και περισσότερο: «Θα φύγω σε ένα διάστημα 5-6 χρόνων. Κάνω μια δουλειά που είναι κρυμμένη στην καρδιά μου. Έχω ένα μολύβι στο χέρι μου και έχω να ξεκινήσω αρκετά γραπτά».

Σε ό,τι αφορά τη δική του οικονομική κατάσταση, είπε: «Όταν είχα καταστραφεί οικονομικά, δεν με ζητούσαν. Ξεχρέωσα με φίλους και συγγενείς, επιβίωσα».