H Κατερίνα Τσάβαλου είναι µία από τις πιο επιτυχηµένες ηθοποιούς της γενιάς της. Η ταλαντούχα καλλιτέχνις µιλάει αποκλειστικά στο «Secret» για τα επαγγελµατικά της σχέδια, εξηγεί γιατί αποφάσισε να πάει σε ψυχολόγο και µοιράζεται τα συναισθήµατά της για τον χαµό της κολλητής της σε ηλικία 26 ετών.

Σε τι φάση σε πετυχαίνουµε αυτή την περίοδο;
Ετοιµαζόµαστε πυρετωδώς για τη θεατρική παράσταση «Ο µπακαλόγατος» στο θέατρο «Πειραιώς 131», στην οποία θα υποδύοµαι τη Φιφίκα. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Βάλαρη, ο Γιάννης Ζουγανέλης θα υποδυθεί τον Ζήκο, ο Γιώργος Αρµένης θα κάνει τον κυρ-Παντελή και γενικά θα είµαστε µια οµάδα µε καταξιωµένους ηθοποιούς και πολύ ταλαντούχους.

Πώς ήταν το φετινό καλοκαίρι σου;
Ηταν λίγο δύσκολο. Ηµουν ζορισµένη ψυχολογικά και γενικότερα, σκεπτόµενη όλα αυτά που συµβαίνουν στον κόσµο, επηρεάζοµαι πάρα πολύ. Αυτή η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει µε τον κορονοϊό µού προκαλεί άγχος για τη δουλειά µου.

Εχεις πάει σε ψυχολόγο;
Ναι, έχω πάει. Εκανα έξι χρόνια ψυχοθεραπεία και µε βοήθησε πολύ. Αρχικά ξεκίνησα γιατί είχα κρίσεις πανικού. Εκεί άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» και οι κρίσεις πανικού ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Υπήρχαν βαθύτερα τραύµατα και βαθύτεροι φόβοι που έπρεπε να δουλέψω, για να µπορέσω να διαχειριστώ. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει ακριβώς, αλλά πλέον µπορώ να διαχειριστώ καλύτερα τις καταστάσεις και, το κυριότερο, µε έχει βοηθήσει πολύ το ότι καταλαβαίνω από πού προέρχονται.

Η κόρη σου, η Μαριµέλη, είναι 4,5 ετών και φέτος θα πάει προνήπιο. Πώς αισθάνεσαι;
Κάθε µέρα είναι µοναδική. Υπάρχουν και δύσκολες ηµέρες και κούραση, αλλά µε το παιδί βλέπεις τον κόσµο µε καινούργια µάτια. Επίσης, δεν σε παίρνει να πέσεις κάτω να αρρωστήσεις, δεν σε παίρνεις να κάνεις τίποτα.

Θέλετε να κάνετε άλλο παιδάκι;
∆εν το σκεφτόµαστε, γιατί είµαστε εγώ και ο άνδρας µου και δεν έχουµε βοήθεια. Οχι, όµως, µόνο γι’ αυτό, αλλά γενικά και µε τη δουλειά δεν είναι ό,τι πιο εύκολο.

Γιατί δεν σε βλέπουµε στην τηλεόραση;
∆εν το γνωρίζω, αλλά θέλω πάρα πολύ να κάνω τηλεόραση ξανά.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγµή στη ζωή σου;
Οταν έµεινα έγκυος πρώτη φορά και το είχα ανακοινώσει, αλλά τελικά ήταν παλίνδροµη και δεν προχώρησε. Λυπήθηκα πάρα πολύ, αλλά µε βοήθησε η προσευχή. Πιστεύω πάρα πολύ και άναψα ένα κεράκι στην ψυχούλα αυτή. Επίσης, µια άλλη δύσκολη στιγµή ήταν ο θάνατος της κολλητής µου, της Μαρίας, σε ηλικία 26 χρόνων, από καρκίνο. Το βίωσα πολύ άσχηµα τότε και είχα και γυρίσµατα για την ταινία «Hardcore» του Ντένη Ηλιάδη. Με έπιασαν και κρίσεις πανικού, αλλά ο σκηνοθέτης µε βοήθησε πάρα πολύ.

Τι σηµαίνει για σένα ο σύζυγός σου;
Ο σύζυγός µου είναι ό,τι καλύτερο µου έχει συµβεί, γιατί έκανα οικογένεια, έκανα την κόρη µου και ήρθε στο σωστό timing

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 3 Σεπτεμβρίου 2022