Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την υγεία της, προχώρησε η Εμιλία Κλαρκ, μιλώντας στο BBC.

Η πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones» μίλησε ανοιχτά για τα δύο ανευρύσματα που υπέστη κατά τα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς, καθώς και για τις επεμβάσεις, στις οποίες υπεβλήθη.

Η 35χρονη σήμερα Κλαρκ είχε αναφερθεί και στο παρελθόν στην περιπέτεια που είχε με την υγεία της, αλλά δεν είχε μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα έχει περάσει.

Η ίδια, μιλώντας στο BBC, αναφέρθηκε στα δύο επεισόδια εγκεφαλικής αιμορραγίας που πέρασε -το ένα το 2011 και το άλλο το 2013-, ενώ περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με τα χειρουργεία.

«Είχα ανυπόφορους πόνους. Υπάρχει ένα μέρος στον εγκέφαλό μου που δεν χρησιμοποιείται πια. Είναι απίστευτο που μπορώ να μιλήσω και να ζήσω φυσιολογικά, χωρίς καμία επίπτωση. Είμαι στην πολύ, πολύ μικρή μειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να επιβιώσουν από αυτό», δήλωσε αρχικά η ηθοποιός.


Μάλιστα, η ίδια δήλωσε ότι εμφάνισε μια σειρά από ανευρύσματα στον εγκέφαλό της. Προκειμένου να τα αντιμετωπίσει προχώρησε σε επεμβάσεις, κατά τις οποίες της αφαιρέθηκε μέρος του εγκεφάλου της.


«Λείπει ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου μου. Προσπαθώ να το αντιμετωπίζω με χιούμορ και νομίζω πως πλέον, είναι κάτι που με κάνει να γελάω. Ουσιαστικά, ένα μέρος του εγκεφάλου μου δεν παίρνει αίμα για ένα δευτερόλεπτο και εξαφανίζεται. Το αίμα βρίσκει μια διαφορετική οδό για να περάσει, όμως όποιο κομμάτι προσπερνάει, αυτό εξαφανίζεται», είπε χαρακτηριστικά η Κλαρκ.


Μετά τα εγκεφαλικά επεισόδια, η Κλαρκ υπέφερε από αφασία, καθώς κάποια στιγμή δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά της. Πριν από τρία χρόνια, η ίδια δημιούργησε το "SameYou", μια φιλανθρωπική οργάνωση, που συγκεντρώνει χρήματα για όσους αναρρώνουν από εγχειρήσεις εγκεφάλου και εγκεφαλικά.