Απόβαση εφοπλιστών και κοσμικών στη Βενετία έγινε το τριήμερο που πέρασε, για τη βάπτιση της δεύτερης κόρης του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και της 30χρονης συζύγου του, Δήμητρας Μέρμηγκα. Το τριήμερο παραμυθένιο πάρτι, με guest την Άννα Βίσση και τον Μάριο Φραγκούλη, έγινε στην Πόλη των Δόγηδων, όπου παραβρέθηκε η κοσμική Αθήνα.

Πολλά ονόματα της ναυτιλίας και επιχειρηματίες, όπως τα ζεύγη Παναγιωτίδη, Ζέιν, Καραγεώργη, Μαυρή, Δαλακούρα, κατέφθασαν στη Βενετία για το ευτυχές γεγονός, με ιδιωτικά αεροπλάνα και θαλαμηγούς. Η οικογένεια είχε ναυλώσει πτήση της Aegean για τη μεταφορά των καλεσμένων της, οι οποίοι ήταν περισσότεροι από 200. Το μυστήριο της βάπτισης τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, την παλαιότερη ορθόδοξη ελληνική εκκλησία στη Δύση, με νονά της νεοφώτιστης Στεφανίας τη Χριστιάνα Καίσαρη.



Τόσο ο διαμαντένιος σταυρός της μικρούλας όσο και οι μπομπονιέρες ήταν δημιουργίες Καίσαρη. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν η Μαριέττα Χρουσαλά με το σύζυγό της Λέοντα Πατίτσα, η Σήλια Κριθαριώτη και ο Νίκος Τσάκος, η σύζυγος του Γιάννη Φραντζέσκου, Βερόνικα Πάστρα, και πολλοί ακόμη. Η μαμά της νεοφώτιστης Δήμητρα Μέρμηγκα-Κούστα φόρεσε total pink σύνολο με εντυπωσιακό στράπλες φόρεμα και ασορτί πέδιλα. Οι περισσότερες καλεσμένες προτίμησαν μονόχρωμες τουαλέτες σε παστέλ αποχρώσεις. H Σήλια Κριθαριώτη φόρεσε ένα εντυπωσιακό φόρεμα με ψηλόμεση φούστα σε έντονο κίτρινο χρώμα και nude μπούστο με μακριά ογκώδη μανίκια και κεντήματα στο στήθος. Η Μαριέττα Χρουσαλά φόρεσε μια πολύ αποκαλυπτική δημιουργία Celia Kritharioti.

Ο διάσημος Ιταλός event planner, Vincenzo Dascanio, είχε δημιουργήσει ένα παραμυθένιο σκηνικό με χιλιάδες λουλούδια, βασιλικό art de la table και πολλές εκπλήξεις για το δείπνο που ακολούθησε στους κήπους ιστορικού παλατιού της Βενετίας, όπου πραγματοποιούν δεξιώσεις οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον πλανήτη.



Την Παρασκευή το βράδυ, δόθηκε το πρώτο μεγάλο welcome party για τους καλεσμένους του ζεύγους Κούστα-Μέρμηγκα. Η Άννα Βίσση έκανε μία εξαιρετική glam rock εμφάνιση, φορώντας μία ολόσωμη φόρμα του σχεδιαστή Βρεττού Βρεττάκου, διακοσμημένη με 300.000 κρύσταλλα swarovski. Αλλά και η Μαριέττα Χρουσαλά εντυπωσίασε με μια ρομαντική εμφάνιση με λευκό κοκτέιλ φόρεμα σε μήκος πάνω από το γόνατο, που άφηνε ακάλυπτους τους ώμους της

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ζεύγος Κούστα εντυπωσιάζει τους καλεσμένους του με τις δεξιώσεις που παραθέτει, όπως έγινε και το 2019 στη βάφτιση της πρώτης κόρης τους, Αικατερίνης, στην Κέρκυρα. Άλλωστε, βασιλική λάμψη είχε και ο γάμος του ζευγαριού, που έγινε το 2018 στο Σορέντο, στο γραφικό θέρετρο της Costa Amalfitana στην Ιταλία. Ο γάμος έγινε στη θρυλικής ομορφιάς βίλα Τριτόνε, παρουσία 200 καλεσμένων, συγγενών και φίλων του ζευγαριού κυρίως από τον εφοπλιστικό χώρο.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 28 Ιουνίου 2022