Μετά την απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ που θέλει να αφαιρέσει από τις γυναίκες το δικαίωμα να κάνουν άμβλωση, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις παγκοσμίως.

Ανάμεσα στο κοινό που αντέδρασε στον συντηρητικό νόμο, είναι φυσικά και επώνυμες γυναίκες της showbiz, οι οποίες τοποθετούνται δημόσια και τονίζουν πως η ελευθερία της γυναίκας στο σώμα της είναι αναφαίρετο δικαίωμα.

Μεταξύ αυτών και η Χάλι Μπέρι, η οποία μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram τόνισε πόσο μεγάλους κινδύνους εγκυμονεί αυτή η αλλαγή για τις γυναίκες. Η ηθοποιός έκανε δύο ξεχωριστές αναρτήσεις για να μοιραστεί τις σκέψεις της με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram.

«Είμαι εξοργισμένη. Αυτό που έκανε το Ανώτατο Δικαστήριο είναι βλαβερό. Κάτι πρέπει να γίνει. Τα όπλα έχουν περισσότερα δικαιώματα από τις γυναίκες. Σταματήστε αυτό τον πόλεμο κατά των γυναικών και κρατήστε τους νόμους σας μακριά από τα σώματά μας. Δεν πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό. Δεν πρέπει απλώς να δημοσιεύσουμε κάτι ή να μιλάμε για αυτό, πρέπει να κάνουμε κάτι», έγραψε η Χάλι Μπέρι στην πρώτη της ανάρτηση.


Στη συνέχεια, έκανε μια ακόμα δημοσίευση, στην οποία τόνισε πόσους κινδύνους μπορεί να κρύβει η απόφαση αυτή για μια γυναίκα.


«Η θεραπεία για μια έκτοπη εγκυμοσύνη είναι η άμβλωση. Η θεραπεία για μια μήτρα σε σήψη είναι η άμβλωση. Η θεραπεία για μια αποβολή, την οποία το σώμα σου δεν θα "διώξει" είναι η άμβλωση. Αν δεν κάνεις μία από αυτές τις αμβλώσεις, τότε πεθαίνεις. Εσύ. Πεθαίνεις», έγραψε.