Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου πριν από λίγες ηµέρες βρέθηκε στην Κύπρο µαζί µε τη σύντροφό του, Ιλάειρα, ενόψει των προετοιµασιών του γάµου τους, που θα πραγµατοποιηθεί στις 28 Αυγούστου στη Λεµεσό.

Κατά τη διάρκεια της παραµονής τους εκεί συναντήθηκαν µε τον Πρόεδρο της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τη σύζυγό του Άντρη, που τους παρέθεσαν δείπνο σε γνωστό πεντάστερο ξενοδοχείο. Μόνο τυχαία δεν ήταν η συνάντησή τους, καθώς ο Πρόεδρος της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας είναι νονός του Μαυρίκιου και ο τελευταίος τού πήγε το προσκλητήριο.





Για πρώτη φορά το «Secret» αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της κουµπαριάς, αλλά και φωτογραφίες από τη βάφτιση. «Ο πατέρας µου ήταν φίλος µε τον Πρόεδρο, όσο αυτός ήταν βουλευτής. Αρχικά πάντρεψε τους γονείς µου και στη συνέχεια βάφτισε εµένα. Είµαι πολύ περήφανος για τον εαυτό µου που όλα αυτά τα χρόνια δεν σήκωσα ποτέ το τηλέφωνο για να του ζητήσω κάποια εξυπηρέτηση, κάτι το οποίο έχει εκτιµήσει και ο ίδιος. Σε στιγµές που πολλοί µού έλεγαν “γιατί δεν λες του νονού σου να σε βοηθήσει;”, τους απαντούσα “εγώ θα τα καταφέρω µε την αξία µου”. Όποτε βρίσκονται στην Αθήνα, πάντα θα βρουν χρόνο να έρθουν να µε δουν εκεί όπου εµφανίζοµαι και να µου εκφράσουν τον θαυµασµό τους για την εξέλιξή µου. Και εγώ βεβαίως πάντα είµαι παρών καλλιτεχνικά σε όλες τις φιλανθρωπικές δράσεις της νονάς µου. Η σχέση µας χαρακτηρίζεται από αγάπη και σεβασµό. Ο νονός µου, από όταν έγινε Πρόεδρος, έχει αφοσιωθεί πάρα πολύ σε αυτό, αφήνοντας στην άκρη την προσωπική του ζωή, γιατί θέλει να τιµήσει τη θέση που του εµπιστεύθηκε ο κόσµος. Προσπέρασε όλες τις κατά καιρούς κακοήθειες που έλεγε ο καθένας, παραµένοντας προσηλωµένος στον στόχο του, που ήταν και παραµένει η ανέλιξη της κυπριακής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. 

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 3/6