Μετά τον Γιώργο Μαζωνάκη, o Γιώργος Πυρπασόπουλος έδωσε το παρών στις Κάννες. Λίγες εβδομάδες μετά τον ερχομό του πρώτου του παιδιού ο ηθοποιός πάτησε το πόδι του στο κόκκινο χαλί του 75ου Φεστιβάλ Καννών ως μέλος του καστ της ταινίας του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, «Crimes of the Future».

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος πόζαρε μαζί με το υπόλοιπο καστ της ταινίας στο οποίο ανήκουν η Κρίστεν Στιούαρτ, ο Βίγκο Μόρτενσεν, η Λέα Σεϊντού, η Ντενίς Καπέτσα, η Νάντια Λιτς, ο Ντον ΜακΚέλαρ, ο παραγωγός Ρόμπερτ Λάντος, ο Σκοτ Σπίντμαν, η Λίχι Κορνόφσκι και ο Βέλκετ Μπουνγκέ.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος όπως άλλωστε το απαιτεί η περίσταση φορούσε σμόκιν.

«Τι υπέροχη βραδιά! Τι σπουδαία ταινία! Μεγάλη μου τιμή που συνεργάστηκα με αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους! Είμαι ευγνώμων και ευλογημένος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας καλλιτεχνών αλλά και σπουδαίων ανθρώπων! Σας ευχαριστώ όλους. Ντέιβιντ είσαι μοναδικός», έγραψε στην ανάρτησή του ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.


Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα και είναι θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον όταν «η ανθρωπότητα μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον της».

Αυτή η εξέλιξη μεταφέρει τους ανθρώπους πέρα από τη φυσική τους κατάσταση σε μία μεταμόρφωση που ονομάζεται «Επιταχυνόμενο Σύνδρομο Εξέλιξης» που αλλάζει τη βιολογική σύστασή τους. Ενώ κάποιοι αποδέχονται τις απεριόριστες πιθανότητες του «τρανσουμανισμού», άλλοι προσπαθούν να τον περιορίσουν όπως αναφέρεται από ειδικούς για την ταινία.



Ο διάσημος ηθοποιός Βίγκο Μόρτενσεν υποδύεται στην ταινία τον Saul Tenser, έναν καλλιτέχνη που μαζί με τη συνεργάτιδά του, Caprice (Λέα Σεϊντού), παρουσιάζουν παραστάσεις τη μεταμόρφωση των οργάνων του. Η Κρίστεν Στιούαρτ ως Timlin στην ταινία είναι μια ερευνήτρια του National Organ Registry που παρακολουθεί τις κινήσεις τους.

Τότε εμφανίζεται μια μυστήρια ομάδα που έχει ως αποστολή να χρησιμοποιήσει τον Saul για να ρίξει φως στη νέα φάση της ανθρώπινης εξέλιξης.

Υπενθυμίζουμε ότι η ταινία έκανε γυρίσματα στην Ελλάδα και εκτός από τον Γιώργος Πυρπασόπουλος, συμμετέχει και
ο Γιώργος Καραμίχος.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: