Στον καναπέ της «Ελένης» κάθισε το απόγευμα της Τρίτης η Λένα Μαντά.

Η αγαπημένη συγγραφέας μίλησε για το καινούργιο της βιβλίο, με τίτλο η «Η Σφραγίδα».

«Είναι ένα διαφορετικό βιβλίο με μια αγαπημένη μου δεκαετία, τέλη ‘50 αρχές ’60. Θεωρώ ότι ήταν εποχή με πολύ ενδιαφέροντα, και ιστορικά και πολιτικά γεγονότα», είπε αρχικά.

Το βιβλίο αναφέρεται σε μια νεαρή κοπέλα την οποία βάζει στο αναμορφωτήριο ο ίδιος της ο πατέρας, ο οποίος είναι υπέρμαχος της ηθικής, έχει όμως ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν.

Η ιδέα για το βιβλίο, όπως ανέφερε η συγγραφέας, της ήρθε από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» και ένα επεισόδιο που είδε για το αναμορφωτήριο Αθηνών.

Η ηρωίδα του βιβλίου βιώνει τραγικές καταστάσεις εντός του ιδρύματος και βγαίνει με μια «σφραγίδα» η οποία τη συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή της.

«Η Φρειδερίκη (σ.σ. η ηρωίδα) είναι το θύμα και του πατέρα της και του αδερφού της. Στόχος μου είναι στο τέλος κάθε βιβλίου ο καθένας να πάρει αυτό που του αξίζει, είτε καλό είτε κακό».

Όπως τόνισε η Λένα Μαντά, κάθε αναγνώστης από το βιβλίο «λαμβάνει τα μηνύματα που έχει ανάγκη».

«Εδώ μιλάμε για βαθιά αγάπη, την αξία της συχώρεσης, αλλά και πόσο κακό μπορεί να κάνει η ζήλια», πρόσθεσε.

Η ίδια θέλει να παροτρύνει τις γυναίκες να μιλάνε και να μη φοβούνται: «Θα ήθελα να πω στις γυναίκες ότι ο φόβος κάνει χειρότερα τα πράγματα. Η ζωή φτιάχνει τέτοια σενάρια που όσο ευφάνταστος και αν είσαι, θα έρθει ένα γεγονός που θα το ξεπεράσει. Δεν υπάρχει καλύτερος συγγραφέας από την ίδια τη ζωή».

Η κ. Μαντά έχει ήδη παραδώσει το επόμενο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Μάιο, ενώ το καλοκαίρι θα ξεκινήσει και το επόμενο.