Ο Πέτρος Ξεκούκης βρέθηκε καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και θυμήθηκε άγνωστες ιστορίες από τα γυρίσματα της σειράς «Άγγιγμα ψυχής» στην οποία πρωταγωνιστούσε. 

«Το άγγιγμα ψυχής υποδύθηκα τον κακό, που παρακολουθούσε τον ιερέα και έπρεπε να καταδίδει στον Μητροπολίτη την κάθε του κίνηση. Η επιτυχία της σειράς ήταν τεράστια, ζούσαμε ανεπανάληπτες στιγμές. Όλες οι γυναίκες που έβλεπαν στο δρόμο τον Σταύρο Ζαλμά με τα ράσα, του φιλούσαν το χέρι νομίζοντας στην πραγματικότητα ότι είναι ιερέας.

Ο κόσμος λάτρευε τον Σταύρο Ζαλμά, όπως και όλους εμάς. Περάσαμε υπέροχα. Θυμάμαι τη σκηνή που ο Μανουσάκης με είχε βάλει να τρέχω πάνω σε μια ξερολιθιά στα Ζαγοροχώρια, παρακολουθούσα τον ιερέα της σειράς. Κάποια στιγμή, άρχισε να καταρρέει ο τοίχος μαζί με τις πέτρες και εμένα και φώναζα «πέφτω παιδιά».

 Έπαιζα στο θέατρο και μια κυρία ανέβηκε πάνω στη σκηνή, με χαστούκισε και μου είπε: «τα μάτια σου έχει βγάλει ο πάπας και τον κυνηγάς έτσι άθεε;»!», ανέφερε αρχικά ο Πέτρος Ξεκούκης.

Σε άλλο σημείο ο ηθοποιός αποκάλυψε κι ένα περιστατικό από μια συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

«Ο Μανουσάκης με παρακάλεσε να πάω μαζί του σε συνάντηση με τον τότε μακαριστό Χριστόδουλο, επειδή χρησιμοποιούσα περισσότερο τους εκκλησιαστούς λόγους. Μας είχε ρωτήσει αν η κοπέλα που θα αγαπήσει τον ιερέα είναι άθεη και μετά μας παρακάλεσε στο τέλος της σειράς να δείξουμε τη μετάνοια.

Τελειώνοντας τη σειρά, ο Μανούσος Μανουσάκης τήρησε το λόγο του και οι κεντρικοί ήρωες της σειράς δεν «ενωθήκαν» ποτέ. Η τηλεθέαση έσπασε ρεκόρ και άγγιξε το 70%. Οι τηλεθεατές πέρασαν τα 3 εκατομμύρια και όλοι χαρήκαμε που γίναμε γνωστοί».