Όλοι θυµούνται την εµβληµατική σκηνή µε την Αλίκη Βουγιουκλάκη να βλέπει «πεταλούδες πράσινες, κόκκινες και κίτρινες» όταν έφαγε χαστούκι από τον καθηγητή της ∆ηµήτρη Παπαµιχαήλ στην ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο».

Μια ταινία που είχε αναγάγει το χαστούκι σε πράξη καθ’ όλα θεµιτή και αναγκαία, ειδικά όταν µια µαθήτρια παραφερόταν.

Σήµερα, το χαστούκι δεν είναι και τόσο αθώο και έχει συνέπειες για εκείνον που το επιχειρεί.

Όπως για τον Γουίλ Σµιθ, που έριξε χαστούκι στον Κρις Ροκ επισκιάζοντας τα Όσκαρ, µε τον ηθοποιό, που έλαβε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερµηνεία του στην ταινία «Η µέθοδος των Γουίλιαµς», να µην µπορεί να το «µοιραστεί» µε τον κόσµο, που κατέκρινε την πράξη του.

Όλα συνέβησαν όταν ο Κρις Ροκ, που παρουσίαζε εκείνη τη στιγµή µια κατηγορία των Όσκαρ, έκανε ένα αστείο για την Τζέιντα Πίνκετ Σµιθ, σύζυγο του Γουίλ Σµιθ, επειδή ξύρισε το κεφάλι της. Συγκεκριµένα, είπε: «Τζέιντα, σ’ αγαπώ, το “G.I. Jane 2” σε περιµένει», αναφερόµενος στην ταινία για την οποία η Ντέµι Μουρ είχε ξυρίσει το κεφάλι της το 1997.

Το αστείο όµως προκάλεσε την οργή του Γουίλ Σµιθ, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και του έριξε χαστούκι. Επιστρέφοντας στη θέση του, ακούστηκε να λέει: «Μην ξαναπιάσεις τη γυναίκα µου στο στόµα σου».

Αξίζει να σηµειωθεί ότι η Τζέιντα πάσχει από αλωπεκία. Στα 94 χρόνια του θεσµού πολλά έχουν συµβεί, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάµε ότι οι celebrities είναι άνθρωποι και κάνουν... λάθη, και όχι µόνο στα Οσκαρ.

Το 2012, και πάλι ο Γουίλ Σµιθ χαστούκισε έναν τηλεοπτικό ρεπόρτερ που προσπάθησε να τον φιλήσει πριν από την πρεµιέρα του «Men in Black III», στη Μόσχα.

Ο Βιτάλι Σεντιούκ από το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι 1+1 πλησίασε τότε τον Σµιθ στο κόκκινο χαλί, έβαλε το χέρι του στον ώµο του ηθοποιού και προσπάθησε να τον φιλήσει δύο φορές. Ο Σµιθ τον απώθησε, στη συνέχεια τον έσπρωξε και τον χτύπησε στο µάγουλο µε το πίσω µέρος του αριστερού του χεριού.

Τον γύρο του κόσµου έκανε το χαστούκι που έφαγε ο Εµανουέλ Μακρόν τον Ιούνιο του 2021 κατά τη διάρκεια πε ριοδείας του στο Ντροµ, στη Νοτιοανατολική Γαλλία. Ο Γάλλος πρόεδρος χαιρετούσε το πλήθος, όταν ξαφνικά ένας νεαρός, που δήλωνε αναρχικός, του έδωσε ένα δυνατό χαστούκι.

Όπως είναι φυσικό, ακολούθησε χαµός. Για το περιστατικό συνελήφθησαν δύο άτοµα.

Πρόσφατα, στο Ιράν ένας πολιτικός χαστούκισε Ιρανό αξιωµατούχο κατά τη διάρκεια δηµόσιας οµιλίας του, γιατί θύµωσε επειδή η γυναίκα του εµβολιάστηκε από... άνδρα γιατρό. Το βίντεο έκανε τον γύρο των social media.


ΑΛΑ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Πόσα χαστούκια έχουν... ξεφύγει στην Ελλάδα, είτε κατά λάθος είτε βάσει σεναρίου; Ήταν 10 Οκτωβρίου του 1997 όταν την παρουσίαση του βιβλίου της ∆ήµητρας Λιάνη-Παπανδρέου θα διέκοπτε ένα διπλό χαστούκι, µπροστά στις κάµερες, ενώ εκείνη υπέγραφε τα αντίτυπα.

Η Αναστασία Αθήνη-Τσούνη, µια άγνωστη µέχρι τότε γυναίκα, µε κοτσίδα, περίµενε υποµονετικά στη σειρά για ένα υπογεγραµµένο αντίτυπο του βιβλίου «10 χρόνια και 54 ηµέρες».

Όταν βρέθηκε πρόσωπο µε πρόσωπο µε τη ∆ήµητρα Λιάνη-Παπανδρέου, αποφάσισε να «τιµωρήσει» µε το γνωστό χαστούκι το «κακό πρότυπο» που προωθούσε η συγγραφέας.

Τον Μάρτιο του 2013, στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο της Ιθάκης, ο δήµαρχος Γιάννης Κασσιανός χαστούκισε τον δηµοτικό σύµβουλο της αντιπολίτευσης Θόδωρο Ταφλαµπά, επειδή ο τελευταίος τού επιτέθηκε φραστικά µε αφορµή τη µεταφορά του Ειρηνοδικείου από την Ιθάκη στην Κεφαλλονιά.


ΞΕΦΥΓΕ

Από κάθε έλεγχο είχε ξεφύγει ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, καθώς σε πρωινή εκποµπή του ΑΝΤ1, σε ζωντανή µετάδοση, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τη Λιάνα Κανέλλη, ενώ πέταξε νερό στη Ρένα ∆ούρου, σε µια υπόθεση που έφτασε στη ∆ικαιοσύνη.

Ένα χαστούκι έφερε... κοντά την Κάτια Ζυγούλη µε τον Σάκη Ρουβά. Και δεν ήταν µόνο ένα.

Όλοι γνωρίζουµε την «επεισοδιακή» πρώτη γνωριµία τους, η οποία έγινε στα γυρίσµατα µιας διαφήµισης. Τα γυρίσµατα πραγµατοποιήθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο στην Ελούντα της Κρήτης και οι τότε single Ρουβάς και Ζυγούλη έπρεπε να γυρίσουν µια σκηνή ζηλοτυπίας, που κατέληγε στο περίφηµο χαστούκι της Κάτιας στον Σάκη.

Γι’ αυτή την πρώτη γνωριµία µίλησε λοιπόν ο γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι «έχει φάει πολλά χαστούκια από την Κάτια», που οδήγησαν σε έναν µεγάλο έρωτα, ο οποίος διαρκεί µέχρι σήµερα.

Επίσης, σε συνέντευξή της η Πέµη Ζούνη θυµήθηκε σκηνές στις οποίες έχει φάει χαστούκια από τον Στράτο Τζώρτζογλου και τον Αλέξη Γεωργούλη, αλλά και σκηνές µε τον Ζαλµά, στον οποίο έχει ρίξει εκείνη χαστούκι.

Όπως, µάλιστα, ανέφερε, είναι από τους καλλιτέχνες που βαράνε δυνατά. «Είµαι πάρα πολύ καλή στο να δίνω χαστούκια.

Παροιµιώδη χαστούκια έτρωγα στο “Λεωφορείον ο πόθος” από τον Τζώρτζογλου.

Ένα εξ αυτών µου ράγισε το τύµπανο του αυτιού. Εκανε να δέσει το τύµπανο έξι µήνες. ∆εν ήταν στον ρόλο να σου ραγίσει το τύµπανο», είχε πει η ηθοποιός.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 2/04/2022