Στιγμές αγωνίας ζει ο Δαυίδ Μαλτέζε, καθώς η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει τέλος, και η οικογένειά του συνεχίζει να ζει εκεί.

Ο ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» με αφορμή τη συμμετοχή του στην σειρά «Σκοτεινή Θάλασσα», υποδυόμενος ένα Ρώσο ολιγάρχη, πρώην σύντροφο της Ταμίλα Κουλίεβα, που μαζί απέκτησαν την εξαφανισμένη Άννα, όπως αναφέρει το σενάριο της σειράς.

Η ρωσική εισβολή και οι συγγενείς στο Κίεβο

«Έζησα μέχρι τα 21 μου στη Γεωργία. Η μητέρα μου έχει ουκρανικές ρίζες και ο πατέρας μου είναι Γεωργιανός. Προσωπικά, δυστυχώς έζησα τρεις πολέμους στη Γεωργία, έναν εμφύλιο στην Τυφλίδα και δύο πολέμους, στην Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, που ήμουν φαντάρος. Ήμουν τυχερός, γιατί δεν έζησα το να πολεμήσω ή να με πολεμήσουν. Τα είδα όλα όμως, από κοντά», είπε αρχικά.

Θέμα επιβίωσης

Όσο για την απόφαση της οικογένειάς του να έρθει στην Ελλάδα, εξήγησε πως ήταν απλώς θέμα επιβίωσης και ήταν πολύ πιο εύκολο να έρθουν σε αυτή τη χώρα, παρά να πάνε οπουδήποτε αλλού.

Δεν βίωσε ρατσισμό

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ίδιος δεν έχει βιώσει περιστατικά ρατσισμού, καθώς «είχε την τύχη» να γεννηθεί λευκός.

Οι συγγενείς στην Ουκρανία

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως έχει πολλούς συγγενείς στην Ουκρανία, που κρύβονται σε καταφύγια τα τελευταία 24ωρα για να προστατευτούν από τα ρωσικά πυρά.

«Στην Ουκρανία έχω συγγενείς από την πλευρά της μητέρας μου. Δυστυχώς, κάθε μέρα εκεί, είναι δύσκολα τα πράγματα. Κρύβονται στα καταφύγια, στο μετρό. Τη νύχτα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, γιατί βομβαρδίζεται η πόλη. Τα πάντα έχουν μεταφερθεί σε υπόγεια, τα νοσοκομεία, οι κλινικές, τα μαιευτήρια. Μέχρι και τα σχολεία. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Όλα είναι περιορισμένα. Έχουν τα απαραίτητα μόνο, όπως νερό και φαγητό, αλλά κι αυτά πολύ περιορισμένα. Αλεύρι έχουν και λίγη ζάχαρη για να πιουν ζεστό τσάι, τέτοια πράγματα», εξήγησε ο Δαυίδ Μαλτέζε.

Δεν μπορούν να φύγουν

Όπως ανέφερε ύστερα, οι συγγενείς του από το Κίεβο δεν μπορούν να φύγουν από την πόλη, καθώς τα σύνορα της Πολωνίας βρίσκονται πολύ μακριά και η διαδρομή, ακόμα και μέχρι εκεί, θα ήταν επικίνδυνη.

«Οι συγγενείς μου δεν μπορούν να φύγουν από το Κίεβο, γιατί είναι πολύ μακριά τα σύνορα της Πολωνίας, που πρέπει να περάσουν για να έρθουν μετά στην Ελλάδα. Είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς σε οποιονδήποτε δρόμο, αν δεν έχει συμφωνηθεί κι απ' τις δύο πλευρές ότι δεν θα βομβαρδιστεί», δήλωσε.

Αναζητώ αν είναι ζωντανοί

«Η δική μου ημέρα ξεκινάει και τελειώνει με την αναζήτηση ότι είναι καλά και είναι ζωντανοί. Διαβάζω συνεχώς ειδήσεις για να βλέπω τι συμβαίνει από όλες τις πλευρές και πώς εξελίσσονται τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: