Η Μαίρη Συνατσάκη ανήκει στην κατηγορία των Influencers που πολλές φορές τοποθετούνται μέσα από τα social media για κοινωνικά θέματα αλλά και για όσα την ενοχλούν.

Η influencer και επιχειρηματίας, είναι μάλιστα και μια από τις πιο θερμές υποστηρίκτριες του κινήματος #metoo που πολλές φορές έχει εκφράσει ανοιχτά και με σθένος τις απόψεις της για τα δικαιώματα των ανθρώπων αλλά και τον ρόλο των γυναικών.

Αυτή τη φορά η Μαίρη Συνατσάκη θέλησε να στείλει ένα μήνυμα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, μιλώντας για τη βία που βρίσκεται στο κόκκινο τα τελευταία χρόνια και παράλληλα κάνοντας έκκληση να θεσπιστεί δωρεάν υποχρεωτική ψυχοθεραπεία στα παιδιά.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να θεσπιστεί δωρεάν, υποχρεωτική, τουλάχιστον ετήσια ψυχοθεραπεία, η οποία θα μπαίνει σε εφαρμογή εκεί γύρω στα 10/11/12 έτη του κάθε παιδιού, να γίνεται ένα πρώτο τσεκάρισμα των τραυμάτων, των ψυχικών τραυμάτων του καθενός μήπως και η νέα γενιά γλιτώσει λίγη από αυτήν την βία που μαστίζει την κοινωνία με αυτόν τον τρόπο. Υποχρεωτικά, δωρεάν, από την πολιτεία που μεριμνά για την καλή ψυχική κατάσταση των πολιτών της, τακτοποιημένα.

Ούτως η άλλως εδραιώνεται σιγά σιγά εκεί (δηλ. σε εκείνη την ηλικία) τα κόμπλεξ κατωτερότητας, όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξουσία που συνδέονται άμεσα με την βία, δηλαδή θεραπεύεται κοινωνικά η βία σε έναν πολύ μεγάλο της βαθμό… οπότε. Που να καταθέσω την πρόταση;», είπε χαρακτηριστικά η Μαίρη Συνατσάκη.