Την ενόχληση του Χρήστου Δάντη πυροσότησε ένα σκίτσο του Χρήστου Παπανίκος για το πώς βλέπουν οι Έλληνες καλλιτέχνες την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, καθώς ο τραγουδιστής ένιωσε πως στοχοποιήθηκε.

Ο σκιτσογράφος στη δημιουργία του δείχνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να πατάει στον σβέρκο μια Ουκρανή. Ακριβώς από κάτω δείχνει Έλληνες καλλιτέχνες που σύμφωνα με τον σκιτσογράφο κλείνουν τα μάτια τους, τα αυτιά τους και το στόμα τους στα όσα τραγικά συμβαίνουν στην Ουκρανία.

«Ας πει κάποιος σ αυτούς τους ''#%#@«%£¥'' ότι τοποθετήθηκα κατά της εισβολής στην Ουκρανία και του Πούτιν από το Facebook στις 24/2 κι ότι με τη γνωμάτευση ενός ειδικού στα εικαστικά η γελοιογραφία αυτή είναι μηνύσιμη έτσι για την ιστορία!», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Χρήστος Δάντης.

123

Σημειώνεται ότι μετά από πληθώρα αρνητικών σχολίων, ο Χρήστος Δάντης κατέβασε το σχόλιό του.

Ο τραγουδιστής επανήλθε με νέο tweet γράφοντας: «Αφού μελέτησα τα περισσότερα σχόλια σας, κατέληξα ότι έχετε δίκιο. Τίποτα και σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης δε λογοκρίνεται καθώς έχει να κάνει με την υποκειμενική άποψη του Καλλιτέχνη. Ανακαλώ και αποσύρω το προηγούμενο tweet - post για το παρακάτω σκίτσο».



Υπεθυμίζουμε ότι ο Χρήστος Δάντης από το ξεκίνημα του πολέμου την προηγούμενη Πέμπτη είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Facebook: «Κατά κάθε πολέμου απ’ όπου κι αν προέρχεται! #Ουκρανία».