Ο Γιωρίκας Πιλίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε από τη συμμετοχή του στο Survivor, για την οικειοθελή του αποχώρηση αλλά και για τις θυσίες που έχει κάνει η μητέρα του για να κατέβει σε αγώνες.

Για την εμπειρία του στο Survivor 5

Μιλώντας για τη συμμετοχή του στο Survivor παραδέχτηκε πως δεν ήταν για εκείνον καθώς η ζωή του είναι ο αθλητισμός. «Δεν ήταν για εμένα το Survivor. Η ζωή μου είναι ο αθλητισμός. Κανονικά τρώω 5.000 θερμίδες την ημέρα και εκεί έτρωγα ούτε 200. Αυτό που με δυσκόλευε ήταν η συμβίωση μέσα σε μία ομάδα με πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες. Μετά τις 15 μέρες άρχισε να παθαίνει σοκ ο οργανισμός μου σηκωνόμουν και ζαλιζόμουν. Περνούσα δύσκολα», είπε ο Γιωρίκας Πιλίδης.

O κόσμος θέλω να με αναγνωρίζει ως παγκόσμιο πρωταθλητή και όχι ως παίκτη του Survivor.

Αποχώρησε για λόγους υγείας από το Survivor

Στη συνέχεια μίλησε για τους λόγους που αναγκάστηκε να αποχωρήσει οικειοθελώς από τον Άγιο Δομίνικο ξεκαθαρίζοντας πως ήταν καθαρά για λόγους υγείας. Αποκάλυψε επίσης με ποια παιδιά δέθηκε μέσα στο παιχνίδι και τα θεωρεί φίλους του. «Ένιωσα ότι κάποιοι στενοχωρήθηκαν πραγματικά όταν ανακοίνωσα πως θα φύγω. Σαν να ήταν φίλοι μου. Η Ευρυδίκη, η Βρισηίδα κι η Αθηνά. Ο Βισκαδουράκης ήταν ο μόνος, ο οποίος όταν με έβλεπε τη νύχτα πως ταλαιπωριόμουν και δεν κοιμόμουν, μου έλεγε "Φίλε έχεις μια καριέρα, σήκω και φύγε. Μην χαλάσεις όλο αυτό που έχεις χτίσει για ένα παιχνίδι". Γιατί όντως ταλαιπωριόμουν κι όταν είχα πρωτοπεί στα κορίτσια ότι θα φύγω, έπαθαν πλάκα. Πραγματικά τα αγάπησα αυτά τα πλάσματα».



Η Μυριέλλα μπήκε για να παίξει κάποιο ρόλο

Ο Γιωρίκας Πιλίδης μίλησε και για τη Μυριέλλα Κουρεντή, λέγοντας: «Μπήκε στο παιχνίδι για να παίξει έναν ρόλο, το πιστεύω και το σέβομαι και αυτό. Εγώ μπήκα εκεί μέσα και ήταν για μένα κάτι πολύ διαφορετικό. Αν δεν είχα δίπλα μου τον Βισκαδουράκη, την Βρισηίδα και την Ευρυδίκη να μου πουν λίγο πώς λειτουργεί όλο αυτό το θέμα, δεν ξέρω τι θα είχα κάνει, μπορεί να είχα φύγει από την πρώτη μέρα».

Η μητέρα μου πούλησε τα χρυσαφικά της για να κατέβω στους αγώνες

Ο 21χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής στην πάλη μίλησε για την πορεία του στον αθλητισμό αλλά και για τις θυσίες που έχει αναγκαστεί να κάνει η μητέρα του, ώστε να καταφέρει να ασχοληθεί επαγγελματικά και να κατέβει σε αγώνες. «Ξεκίνησα δύσκολα. Δεν είχαμε λεφτά για να πάω στους αγώνες αναγκαστήκαμε με τη μάνα μου να πουλήσουμε όλα τα χρυσαφικά μας για να μπορέσω να κατέβω στους αγώνες. Όταν πήρα την πρώτη μου χορηγία είπα στη μάνα μου να σταματήσει από τη δουλειά της. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μετάλλιο που μπόρεσα να κάνω τη μητέρα μου να σταματήσει από το σουπερμάρκετ που δούλευε».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί: