Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 και έδωσε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης - είχε πολλά να θυμηθεί για τη ζωή και την καριέρα του - ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κακή σχέση που είχε με τον παππού του, Αλέξη Μινωτή.

Γεννήθηκε στο Χόλιγουντ όπου έζησε ως τα 5 του δίπλα στη γιαγιά του, τη μεγάλη Κατίνα Παξινού, που θαύμαζε απεριόριστα και «ήταν μια πολύ συνηθισμένη γιαγιά» όπως εξήγησε.



«Γεννήθηκα στο Χόλιγουντ. Πήγαν οι γονείς μου εκεί, πρώτον γιατί η μητέρα μου ήθελε να δει την μητέρα της, Κατίνα Παξινού. Ο πατέρας μου ασχολείται με τα κρασιά και ήθελα να πάει στην Αμερική για να γίνει μία εξάπλωση της επιχείρησης εκεί. Εκεί γεννήθηκα και εγώ και έμεινα μέχρι 5 ετών», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Έδωσα στη νομική σχολή για να κάνω το χατίρι των γονιών μου, αλλά ούτε το ένα κάθισε ούτε το άλλο. Στην αρχή ήθελα να γίνω πιανίστας, αλλά δυστυχώς ένα ατύχημα που είχα στα χέρια μου στο σχολείο το άλλαξε, μόνο ερασιτεχνικά θα μπορούσα να παίξω. Για το πτυχίο της νομικής είχα 9 μαθήματα. Έχω πάρει τα 6 από τα 9 του πτυχίου. Όταν πήρα το 6 παράτησα και τη σχολή γιατί δεν με ενδιέφερε να γίνω δικηγόρος», πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Επί 17 χρόνια παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και μάλιστα ήταν απότομο το βάπτισμα του πυρός.

«Αν ήταν να βγει το δελτίο στις 6.30 στις 6.10 μου είπαν ότι θα βγω γιατί ο ηθοποιός που ήταν να το πει κόπηκε από την περιβόητη οδό Ζαλοκώστα. Ο Χορν είχε τη μανία να θέλει ηθοποιούς στο δελτίο.» είπε.

Διηγήθηκε μάλιστα διάφορες πατέντες που υπήρχαν στο δελτίο για να παράγονται ήχοι. «Ήταν η περίφημη μέθοδος “κατσαρόλα” ή “ταψί”. Χτυπούσαμε ένα ταψί γιατί δεν υπήρχε τότε ηλεκτρονικός ήχος. Έχω γελάσει πάρα πολύ στο δελτίο»

είπε.

Ένα από τα παθήματά του ήταν και το εξής:

«Ήμουν λιχούδης και ο Τέρενς Κουίκ μου έλεγε να μην τρώω πριν από το δελτίο γιατί θα πνιγώ. Και του έλεγα ότι είμαι ηθοποιός και δεν θα πάθω τίποτα. Μια φορά έτρωγα τσιπς και παραλίγο να πνιγώ στον αέρα. Πώς δεν έσκασα, πώς δεν πέθανα! Ευτυχώς είχα ένα ποτήρι νερό».

Όπως εξήγησε η δημοτικότητά του ανέβηκε κατακόρυφα αμέσως μετά το πρώτο του δελτίο. «Πήγα σε εστιατόριο και γύρισαν όλοι και με κοίταζαν».

«Σε κοιτάνε και ενοχλείσαι. Βέβαια αν δεν σε κοιτάνε ενοχλείσαι περισσότερο!» ομολόγησε.

Όπως είπε έχει φυλάξει τα γυαλιά που φορούσε στο δελτίο και ήταν το σήμα κατατεθέν του.

«Όταν έφυγα από το δελτίο απογειώθηκε η καριέρα μου σαν ηθοποιός» είπε.

«Είναι φρικτό το συναίσθημα να σε συγκρίνουν με την Παξινού. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι όταν εγώ βγήκα στο θέατρο η γιαγιά μου είχε πεθάνει. Είχα τη ρετσινιά».

«Η ζωή με πήγε στην κωμωδία. Δεν το επεδίωξα εγώ. Ήμουν πολύ αγγούρι στο δράμα υποθέτω. Ήμουν πολύ χάλια» είπε βλέποντας φωτογραφίες του από δραματικά έργα.

«Με ενοχλεί η νεότητα που φεύγει. Εξακολουθώ να σκέφτομαι ακόμη σαν παιδί. Ίσως αυτό με διατηρεί νεανικό. Θεωρώ ότι είμαι μεγάλος αλλά όχι γέρος. Δεν έχω κανένα παράπονο από τη ζωή μου» είπε ακόμα.


Για τον παππού του Αλέξη Μινωτή 


Ο γνωστός ηθοποιός σημείωσε πως ο παππούς του, ήταν «δύσκολη περίπτωση, δύσκολη. Και είχαμε και πολύ κακό τέλος μεταξύ μας. Δεν ξέρω αν τον συγχώρεσα. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί φτάσαμε σε τόσο κακό τέλος στη σχέση μας και δεν μπόρεσα ποτέ να το καταλάβω. Δεν πιστεύω ότι έφταιγα. Δεν έκανα τίποτα εγώ. Απλώς δεν ήμουν υποτακτικός του. Ήμουν πολύ νέος. Είχα κάνει την επανάσταση μου, συνδικαλίστηκα. Πράγματα που δεν τα συγχωρούσε αυτός καθόλου».

«Τα χαλάσαμε για τα λεφτά, το οποίο δεν θέλω ούτε να το συζητάω. Φρίκη. Ντροπή και να το συζητώ. Μετά από τόσα χρόνια, το έχω ξεχάσει αυτό. Δεν θέλω να το θυμάμαι. Είχαμε πάντα μια αντιπαράθεση. Υπήρχε η Παξινού που έλεγε άστον αυτόν [...] Δεν σκέφτηκα ποτέ να δώσω τόπο στην οργή, γιατί ήταν πάρα πολύ σκληρό αυτό που έκανε», πρόσθεσε στη συνέχεια.