Η Μυρτώ Αλικάκη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη δύσκολη περίοδο που βιώνει το θέατρο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού.

Οι πολίτες φοβούνται να επισκεφτούν τα θέατρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων και έτσι τα εισιτήρια σε πολλές παραστάσεις έχουν μειωθεί αρκετά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές παραστάσεις να κατεβαίνουν, να αναβάλλονται ή να κάνουν μικρές παύσεις

Ακόμα, η Μυρτώ Αλικάκη ρωτήθηκε για τις υποθέσεις Λιγνάδη – Φιλιππίδη σχετικά με το αν έχουν πλήξει το θέατρο. Η ηθοποιός απάντησε αρνητικά ενώ δεν θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, που είχαν συνεργαστεί σχετικά πρόσφατα.

«Δεν νομίζω ότι οι υποθέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη έχουν πλήξει το θέατρο. Είμαι πολύ περήφανη για τους ανθρώπους της δουλειάς μου, του χώρου μου, που είχαν το κουράγιο να βγουν και να μιλήσουν. Δεν θεωρώ ότι μας βλάπτει. Ούτε πιστεύω πως αυτές οι καταγγελίες αφορούν συνολικά τον χώρο του θεάτρου. Δουλεύω σχεδόν 30 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και ποτέ δεν έχω υποστεί ποτέ μου κάτι τραυματικό.

Έχει τύχει να έχω κάποιες πολύ κακές συνεργασίες κι όλες οι άλλες μπορεί να ήταν αδιάφορες ή πολύ καλές. Το ότι υπάρχει αυτό, δεν σημαίνει ότι είναι μόνο αυτό. Μου είναι δύσκολο να μιλάω γι’ αυτό, δεν θέλω να το αναπαράγω άλλο. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Είναι λυπηρό να νιώθεις ότι άνθρωποι που έχεις γνωρίσει έχουν πράξει όλα αυτά και ακόμα πιο λυπηρό ότι κάποιοι έχουν υποφέρει», είπε χαρακτηριστικά η Μυρτώ Αλικάκη.