Η Μάρω Κοντού ήταν καλεσμένη του «Στούντιο 4» και πρόσφερε απίθανες ατάκες στο κοινό και τους παρουσιαστές.

Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων μίλησε για την προσωπική της ζωή, ενώ ανέφερε ότι ερωτικά και έχει προδοθεί αλλά και έχει προδώσει.

Μάλιστα περιέγραψε χαρακτηριστικά κάποια «κόλπα» που έκανε για να ζηλέψει ο σύζυγός της όταν ήταν πολύ μικρή.

Μάλιστα θύμισε ότι κάποτε έκανε εκπομπή στην ΕΡΤ και ειδικά αναφέρθηκε στη Ρένα Βλαχοπούλου.

Για τη «Γη της ελιάς» είπε:

«Είμαι έναν χρόνο μακριά από το θέατρο. Αποτοξίνωση καλή, μοναξιά, έχω αρχίσει τα χόμπι μου. Έχω κι ένα σίριαλ. Το αγαπώ πολύ, περνάω υπέροχα. Πήγα με φόβο επειδή δεν το είχα ξανακάνει. Ένας σκηνοθέτης γλύκας, πανέξυπνος, ευχάριστος, περνάμε φανταστικά. Είναι γκρουπαριστά αυτά που κάνω. Εκείνο που φοβόμουνα είναι να μην μου πούνε να πηγαινοέρχομαι στην Κύπρο. Βρέθηκε ένας ρόλος γκεστ τελικά. Δεν μιλάω καθόλου, είναι μια νέα γενιά και δεν μπορώ να επέμβω στη σκηνοθεσία».

«Περνάω πάρα πολύ ωραία με τον εαυτό μου, από εκεί ξεκινάνε όλα. Έχω συμφιλιωθεί με τη ζωή, με την ηλικία μου, με τους ανθρώπους, δεν θυμώνω εύκολα. Όσο μεγαλώνω νιώθω ότι γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Απαλλάσσομαι από τα μικρά, δεν συγχύζομαι, δεν νευριάζω και δεν θέλω κανείς να με αλλάξει. Σιχαίνομαι τους ψεύτες μόνο.

Φοράω μία ασπίδα για τα κακώς κείμενα, σαν μην θέλω να τα πάρω χαμπάρι. Τα αποφεύγω. Είναι ταλέντο. Πάντα το είχα, τώρα ακόμα χειρότερα» είπε για το μυστικό της ηρεμίας και της μακροζωίας της.

Δεν με ενοχλεί να ξέρουν τη ζωή  μου.Έχω βαρεθεί όμως αυτόν τον τίτλο “κυρία η κυρία Κοντού ή πολύ κυρία”. Τι θα πει κυρία; Κι εγώ έχω κάνει ό,τι έχουν κάνει όλοι. Το εκλαμβάνω ως… κυρία» είπε με χιούμορ στην συνέχεια.

«Ο κόσμος με αγαπάει και πολλές φορές αγγίζει μέχρι την ενόχληση. Δεν υπάρχει στιγμή που είμαι ολομόναχη. Είναι 90% ευχάριστο, ένα 10% είναι κάποιες στιγμές που είναι ενοχλητικό».

«Τα σιχαίνομαι τα παλιά. Είναι σαν να γεννήθηκα σήμερα. Κάθε μέρα νομίζω ότι είναι καινούρια. Αισθάνομαι ότι ψυχικά είμαι άφθαρτη. Δεν είχα ποτέ ανταγωνισμούς, μίση, πάθη. Δεν τα έπαιρνα χαμπάρι» είπε ακόμα.

«Μέχρι λουλούδια έχω στείλει στον εαυτό μου για να συγχύσω τον σύζυγό μου όταν έμαθα ότι κάτι είχε κάνει. Έχω την εντύπωση ότι είναι σε μια άλλη εποχή που ήμουν μία άλλη. Αυτή η άλλη ήταν πολύ αθώα, έφτιαχνε τα σεναριάκια της και ο άλλος αντιλαμβανόταν το σεναριάκι. Σήμερα αυτά είναι πολύ νόστιμα αλλά είναι μια άλλη εποχή από μια άλλη Μάρω. Έχω την τύχη να αλλάζω κάθε μέρα».

«Θεωρώ καλύτερή μου ταινία την “Καπετάν Φάνης Μπαστούνι”» είπε προτού αποφασίσει να «ανακρίνει» τους παρουσιαστές για το αν είναι ευχαριστημένοι στην ΕΡΤ, αν έχουν αγωνία για το ζωντανό κάνοντας εκείνη τον συνεντευξιαστή.

«Δεν φοβάμαι την κατάσταση. Ούτε τον θάνατο φοβάμαι είμαι πολύ μικρή. Με φοβίζει ο τρόπος που θα φύγουμε. Αν μπορούσαμε να το κανονίσουμε! Να φύγεις ας πούμε στον ύπνο σου. Είμαι αισιόδοξο άτομο. Με απασχολεί η κατάσταση, δεν με φοβίζει. Με φοβίζει η αναπηρία είτε στο μυαλό είτε στο σώμα. Η αγωνία μου είναι αυτό.

Έχω τρία κιλά παραπάνω από όσα είχα στα 25 μου. Προσέχω τι τρώω αλλά δεν μπορώ να αποφύγω τα γλυκά.

Το νυφικό μου ήταν ιδιαίτερο, φόρεμα Dior, το πέπλο το είχα φτιάξει εγώ γιατί δεν ήθελα κάτι μακρύ» είπε για τον πρώτο της γάμο. «Στον δεύτερο φορούσα πάλι φόρεμα, κρεμ».

Η Μάρω Κοντού άφησε τις καλύτερες ατάκες της για το τέλος.

«Γιατί; Τι είμαι εγώ για να γράψουν τη βιογραφία μου; Με έχουν προσεγγίσει πολλοί. Μια περαστική είμαι. Δεν θέλω να γραφτεί η βιογραφία μου. Τίποτα δεν θέλω να αφήσω πίσω μου. Οι ταινίες θα παίζονται μόνο. Ο κόσμος έχει προβλήματα. Αυτή η φιλοδοξία που έχουν οι άνθρωποι η υπερμέτρη είναι καταδίκη.

Έχω δει σε συνεντεύξεις αυτήν την περίοδο πράγματα που μου έχει σηκωθεί η τρίχα. Η μία είπε θέλω να μπω στο Γκίνες, η άλλη είπε “εγώ γράφω κι εγώ παίζω”, η τρίτη είπε εγώ στα νιάτα μου αυτό κι αυτό. Παραμύθια! Τους λυπάμαι, ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο και λυπάμαι τα γεράματά τους.

Έχω δει αυτόν τον καιρό που κάθομαι και έχω σιχαθεί τις κατάξανθες με μαύρη ρίζα -γεμάτη όλη η τηλεόραση!- όλη η τηλεόραση με εκείνα τα δόντια τα κατάλευκα, άντρες και γυναίκες. Σκοτώστε τους οδοντογιατρούς που κάνουν αυτά τα κατάλευκα δόντια!» είπε με πολύ χιούμορ.

«Ευτυχία είναι η αυτογνωσία, να μεγαλώνεις και να γνωρίζεις τον εαυτό σου. Περνάει υπέροχα γεράματα αυτός που τα έχει καλά με τον εαυτό του και με τη συνείδησή του και δεν τον νοιάζει» ήταν το απόσταγμα σοφίας της.

Η  ηθοποιός έκλεισε την παρουσία της στην εκπομπή με πολύ ιδιαίτερες αιχμές για παρουσιαστές που την έχουν φιλοξενήσει στο πρόσφατο παρελθόν.

«Περνάω πολύ ωραία μαζί σας γιατί έχετε καθαρά μάτια. Δεν είναι όλες οι εκπομπές έτσι. Έχω πάει σε εκπομπή που μου είπαν “Ρε Μάρω”. Φέτος  κιόλας. Πήγα μια μέρα σε μια άλλη εκπομπή -φέτος- πρωινή πρωινή και ήταν η μέρα που είχε πεθάνει ο Θεοδωράκης. Και τι με ρωτήσανε: “Κάτι για τη μύτη σας”. Ήταν άντρας και γυναίκα. Ο άλλος με ρώτησε “είχατε ποτέ σχέση με συνάδελφό σας;”. Σηκώθηκα και έφυγα. Κρίμα. Βέβαια γίνονται και κάποιες μετρήσεις και πολλές εκπομπές θέλουν τον όχλο. Αν το αντέχεις αυτό….».