Καλεσμένη στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η Κάτια Δανδουλάκη. Η διάσημη ηθοποιός συνάντησε τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά και μίλησε μεταξύ άλλων για την περίοδο του κοροναϊού που διανύουμε, για τα νέα παιδιά, τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κοζάνης, το Bachelor και περίεργες καταστάσεις που έζησε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και πως τις αντιμετώπισε.

«Κανείς δε μπορεί να κάνει σχέδια τώρα με τον κοροναϊό» ανέφερε η Κάτια Δανδουλάκη στην αρχή της συζήτησης μιλώντας για την κατάσταση που ζει η χώρα λόγω της πανδημίας αλλά και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στα θέατρα.

Αναφερόμενη στο πέρασμα του χρόνου εκμυστηρεύτηκε τη νεανική της διάθεση λέγοντας: «Νιώθω ότι χθες τελείωσα το Γυμνάσιο και το Λύκειο και αυτό το νιώθω όχι κάνοντας πως είμαι μικρή, ξέροντας πολύ καλά ότι δεν είμαι μικρή αλλά μεγάλη. Όταν έχεις τη συναίσθηση αυτή, δε γίνεσαι γελοίος. Ξέρω ότι έχω διάθεση και οργανικά έχω αντοχές πολύ μεγάλες. Από μικρή ήμουν έτσι. Αυτό το σύνδρομο της μαθήτριας που είχα και ήθελα να μαθαίνω και να μαθαίνω, ενέχει μια παιδικότητα που ακόμα δεν με έχει αφήσει. Θέλω να θαυμάζω, θέλω να μαθαίνω. Το θέλω με αθωότητα».

«Έχω μάθει στη ζωή μου να μην ασχολούμαι με πράγματα που δεν έχουν καμία ουσία. Έχω μάθει να επιλέγω τι ακούω και να επιλέγω τι σχολιάζω και τι δεν σχολιάζω. Δεν μπορώ να σχολιάζω πράγματα που είναι πέρα από κάθε λογική και δεν μου αρέσει και να κρίνω. Για τον Μητροπολίτη αυτή είναι η αλήθεια του. Τι να σχολιάσω εγώ πάνω σε αυτό;» τόνισε η Κάτια Δανδουλάκη για τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Κοζάνης περί φλυαρίας των γυναικών.

Ανοίγοντας το κεφάλαιο του ελληνικού #ΜeToo η Κάτια Δανδουλάκη  εκμυστηρεύτηκε: «Από πάρα πολύ μικρή όταν βγήκα στο επάγγελμα, στα 20 μου χρόνια, πριν προλάβω να γίνω γνωστή, όταν αισθάνθηκα στις ταινίες ή στην τηλεόραση έναν τρόπο που δεν μου άρεσε καθόλου, όταν αισθάνθηκα μια συμπεριφορά υποτιμητική, πήγα κατευθείαν στον παραγωγό και είπα εγώ δεν θα ξανασυνεργαστώ με αυτόν, ούτε αν την επόμενη μέρα ζητήσει συγγνώμη. Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω. Δεν είχα καμία δύναμη, πρωτοέβγαινα, έκανα ταινία, στα 20 μου και μου είπε ο παραγωγός 'Μπράβο αγάπη μου κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σου'. Τι θέλω να πω; Δεν έβαλα φωνές, δεν διέλυσα τίποτα [...] Αυτό το πράγμα το είχα από πολύ μικρή. Το είχα πάντα. Δεν ανεχόμουν την υποτίμηση. Αυτό είναι το χειρότερο. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να υποτιμήσει άνθρωπο».

«Στην εξουσία φαίνεται ο χαρακτήρας σου, στο ποτό και στο χαρτί. Σε αυτά φαίνεται ο χαρακτήρας σου. Έχω δει ανθρώπους που στην εξουσία φαίνεται η καθαρότητά τους [...] Κανένας δεν πρέπει να πατάει στη ψυχή κανενός. Όποιος το κάνει έξω απ' την πόρτα. Απλά τα πράγματα» συμπλήρωσε η διάσημη ηθοποιός.