Την τέχνη με την φιλία επέλεξε να συνδυάσει η κα Ρίτα Πικρού- Μωραϊτάκη, με την αφορμή των γενεθλίων της για τα 50 χρόνια της. Η Ρίτα Πικρού Μωραίτάκη, καθ’ ότι αγαπά ιδιαίτερα την τέχνη και κυρίως τους καλλιτέχνες με ιδιαίτερη θεματολογία, αποφάσισε να διοργανώσει ένα υπέροχο brunch με εκλεκτούς καλεσμένους, στον προαύλιο χώρο της εντυπωσιακής έκθεσης της ταλαντούχας φίλης της κας Αγγελικής Αγγελίδη που έλαβε χώρα στο κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «…και εγένετο φως» .

Τα έργα της κας Αγγελίδη ενώνουν δύο διαφορετικούς κόσμους και πολιτισμούς, όπως και η γεμάτη ζεστασιά και συναίσθημα εκδήλωση που διοργάνωσε η Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη με σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί και δημιουργήσει μαζί της όλα αυτά τα χρόνια.

Λαμπερές παρουσίες

Την κα Μωραϊτάκη τίμησαν με την παρουσία τους, πολλές γνωστές κύριες των Αθηνών αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, όπως: η πάντα σεμνή και φιλική κα Γεωργία Σαμαρά, εκπρόσωποι από Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Αττικής , το Κολλέγιο Αθηνών, το ΕΒΕΑ, ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα κος Γιώργος Δημόπουλος η κα Άννα Ροκοφυλλου, η κα Θεανώ Διολή , η παιδο-ογκολόγος κα Θάλεια Λόκα , η κα Έλενα Φλωρίδη, η ιστορικός τέχνης κα Λουιζα Καραπιδάκη , η ιστορικός τέχνης κα Αννίτα Πατσουράκη καλλιτέχνες κ.α. Στην διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Μωραϊτάκη μίλησε με άκρως συγκινητικά λόγια για τις αρχές και τις αξίες που της καλλιέργησαν οι γονείς της, Τερέζα και Πέτρος Πικρός , καθώς και για τον υπέροχο σύζυγο της τ. βουλευτή Α Αθηνών και καταξιωμένο οικονομολόγο Αλέξανδρο Μωραϊτάκη, που όπως δηλώνει η ίδια την στηρίζει σε κάθε βήμα της και είναι δίπλα της πάντα στα δύσκολα και στα εύκολα.

Εντυπωσιακή ξενάγηση

Την εκδήλωση απογείωσε η κ. Αγγελικη Αγγελίδη με την εντυπωσιακή ξενάγηση που χάρισε στους καλεσμένους και την εξαιρετική αφήγηση γύρω από τον πολιτισμό της Κορέας, καθώς και η διεθνούς φήμη σοπράνο κ. Αναστασία Ζαννή, η οποία κατέκλυσε τον χώρο με την μαγευτική φωνή της. Τα μοναδικά κρασιά ήταν απο την υπέροχη συλλογή από τους αμπελώνες του KISTERNA. "Το 1% της μοναδικότητας κάποιου μπορεί να είναι το 99% της τύχης κάποιου άλλου" ήταν το μήνυμα που ήθελε να παρουσιάσει και να μοιραστεί η κα Πικρού-ΜωραΪτάκη, μέσα και από το έργο της κας Αγγελίδη.