Με λάμψη και χλιδή γέμισε η αίθουσα Cipriani στη Wall Street, όπου πραγματοποιήθηκε το 9ο New York Gala με την παρουσία της αφρόκρεμας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Το γκαλά επέστρεψε στη Νέα Υόρκη έπειτα από απουσία ενός ετούς, λόγω κοροναϊού, και ο ενθουσιασμός των καλεσμένων που ήταν πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος ήταν έκδηλος. 

Ισχυροί επιχειρηματίες, γαλαζοαίματοι της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδαςκαι κοσμικοί έδωσαν το «παρών» στη λαμπερή εκδήλωση, που διοργάνωσε το «The Hellenic Initiative», ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς της ελληνικής ομογένειας με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο.


Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης ήταν φιλανθρωπικός και στόχο είχε την παροχή οικονομικής ενίσχυσης προς την Ελλάδα, μάλιστα η τιμή για κάθε τραπέζι έφτανε ακόμη και τα 10.000 δολάρια και τα συνολικά έσοδα υπολογίζεται ότι άγγιξαν τα 2 εκατ. δολάρια.
gala2

μενου

γκαλα
Τους καλεσμένους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Hellenic Initiative και βαθύπλουτος επιχειρηματίας ‘Αντριου Λιβέρης της Dow Chemical Company, ενώ βραβεύτηκε για την προσφορά του ο Άλεξ Γκόρσκι, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson. Eκεί ήταν επίσης ο Father Alex Karloutsos, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο Ελληνοαμερικανός εταίρος του Έλον Μασκ μηχανικός γιατρός και επιχειρηματίας Πήτερ Διαμαντής, ο Μάικλ Ψαρός της KPS Capital Partner, η Ελληνίδα Πρέσβης στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Ελληνας Πρόξενος στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κούτρας.
γκαλα2
Στο κοινό απευθύνθηκε και η Τατιάνα Μπλάτνικ, που στηρίζει τους σκοπούς του Hellenic Initiative ως international ambassador, η οποία εντυπωσίασε με την κυπαρισσί αστραφτερή τουαλέτα της.
tatiana2

Μαζί της ήταν ο αδερφός του συζύγου της και μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, με τη Μαρί Σαντάλ. Μετά το δείπνο εμφανίστηκε στη σκηνή ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος ξεσήκωσε τους καλεσμένους. Μαζί του στο Μανχάταν ταξίδεψε η σύζυγός του Κάτια Ζυγούλη, η οποία εντυπωσίασε με την κόκκινη τουαλέτα της. 
tatiana
paylow
ζυγουλη
Με ένα βίντεο από τις πυρκαγιές που πλήγωσαν την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι αλλά και με πλάνα από τις νοσηλείες ασθενών με covid, οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης με επικεφαλής τον Πήτερ Πούλο, ο οποίος συντόνισε τη διοργάνωση, θέλησαν να τονίσουν τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης που ξεκίνησε να πραγματοποιείται μετά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δύο φορές τον χρόνο, μία στη Νέα Υόρκη και μία στο Λονδίνο.