Οι χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Βασιλείου, στις οποίες αποκάλυψε πως παρόλο που είχε γίνει μάρτυρας ενός βιασμού, δεν έκανε τίποτα για να τον σταματήσει και μάλιστα δεν μετάνιωσε για την σιωπή του, έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε με τις δηλώσεις του και να αποκαταστήσει την αλήθεια γύρω από το πρόσωπό του, ο τραγουδιστής εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Open με την Μπέττυ Μαγγίρα.

«Ας το πάρουμε από την αρχή. Υπάρχει μία συνέχεια σε όλο αυτό. Όταν το είδα μπροστά στα μάτια μου, μετά με απείλησαν. Απείλησαν τα παιδιά μου και την οικογένειά μου οι μπράβοι του μαγαζιού. Τι να έκανα; Μου είπαν να μην πω τίποτα, γιατί θα έχω πρόβλημα με τα παιδιά μου. Ήταν χθεσινό το βίντεο, δεν είχε συνέχεια, ήταν κομμένο. Απειλήθηκε η ζωή των παιδιών μου, έγινε πριν 40 χρόνια όλο αυτό», δήλωσε ο τραγουδιστής.

«Δεν έκανε καμία καταγγελία η κοπέλα, τι έπρεπε να κάνω εγώ; Είναι δυνατόν να γινόταν τώρα αυτό και να μην πάω στην αστυνομία; Τότε, δεν υπήρχε τίποτα, ούτε καν κινητά. Έγινε πριν 40 χρόνια», πρόσθεσε.

Τέλος, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις εκπομπές, αναφέροντας πως οι ερωτήσεις που του τέθηκαν, ακόμα και για την σχέση του με τον γιο του, Γιώργο Αλκαίο, είχαν ως σκοπό καθαρά και μόνο την τηλεθέαση.

«Είμαι καλλιτέχνης και δε με ρώτησαν καν τι κάνω δισκογραφικά, ήταν όλο ένα θέμα για να προβάλουν αυτά που θέλουν, δε με ρώτησαν τι κάνω επαγγελματικά ή που τραγουδάω. Είναι δυνατόν να μην έχω καλή σχέση με τον γιο μου; Έχει μετακομίσει τόσα χρόνια στη Μήλο, είναι δυνατόν να μη μιλάω μαζί του; Εκμεταλλεύονται κάποια πράγματα για να κάνουν τηλεθέαση», τόνισε.