Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
siriotis
Lifestyle

Συριώτης για Φιλιππίδη: Ήταν τέτοιος ο εξευτελισμός που οι ηθοποιοί έβαζαν τα κλάματα

Σε μια αποκαλυτπτική συνέντευξη

Ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Συριώτης μίλησε εκ νέου, για την φρικαλέα συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, χαρακτηρίζοντάς την ως τη χειρότερη εμπειρία που είχε ποτέ στο Θέατρο.

Ειδικότερα, μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο ηθοποιός ανέφερε αρχικά πως ντρέπεται γιατί κάνει μια δουλειά που αγαπά πολύ, αλλά και για τους συνεργάτες του στη θεατρική παράσταση «Μικρές Αλεπούδες».

Όπως εξήγησε, ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά από μια συνεργασία σε τηλεοπτική σειρά, τον κάλεσε να παίξει στη «Μαύρη Κωμωδία» που σκηνοθετούσε και στη συνέχεια να τον ακολουθήσει στην καλοκαιρινή περιοδεία για την «Ειρήνη».

Διαγνώστηκε με καρκίνο

Σημειώνεται πως εκείνη η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη για τον Χρήστο Συριώτη, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παρά, μάλιστα, τις αντίθετες συστάσεις των ιατρών, αποφάσισε να συνεχίσει στο θέατρο.

«Είχα μάθει ότι ένας ηθοποιός είναι στρατιώτης» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «ήταν μία οδυνηρή περιοδεία», καθώς έπρεπε να κάνει εξετάσεις όπου πήγαιναν.

«Δεν περίμενα αυτό που θα ακολουθούσε» συνέχισε, κάνοντας λόγο για «ζοφερό και απαράδεκτο κλίμα» τόσο προς τον ίδιο, όσο και προς τους υπόλοιπους συνεργάτες. «Έβλεπα συναδέλφους να κλαίνε από τους εξευτελισμούς» αποκάλυψε, σημειώνοντας πως «ήταν τέτοια η βία της εξουσίας, τέτοιος ο προσωπικός εξευτελισμός, που έφθανε σε οριακά σημεία».

Στη συνέχεια, σημείωσε πως η καταγγελία που έκανε μαζί με άλλους ηθοποιούς στο ΣΕΗ «αφορούσε σε έναν συνάδελφο που δεν είναι πια στη ζωή και δέχθηκε την πιο βίαιη συμπεριφορά».

Ο ίδιος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ωστόσο αρνήθηκε να αναφερθεί σε άλλες λεπτομέρειες. «Σκεφτόμουν να σταματήσω το Θέατρο» κατέληξε ο Χρήστος Συριώτης, υπογραμμίζοντας πως μετά από αυτήν τη συνεργασία υποσχέθηκε στον εαυτό του να μην ανεχτεί στο μέλλον ανάλογη συμπεριφορά.