Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τα θέατρα.

Μάλιστα, οι αντιδράσεις ποικίλουν, αφού αν και οι περισσότεροι διαφωνούν με την εν λόγω απόφαση. Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που στηρίζουν τον ηθοποιό για την απόφασή του αυτή.

Ειδικότερα, μια από τις ηθοποιούς που βρέθηκαν στο «πλάι» του Άρη Σερβετάλη, ήταν η Κλέλια Ρένεση, η οποία με ανάρτησή της στο Facebook, τόνισε πως: «Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να διαλέγει τις συνθήκες στις οποίες θα εργάζεται και θα εκτελεί τα καθήκοντά του».

Η ίδια συμπλήρωσε  πως: «Ο καλλιτέχνης έχει να κουβαλήσει εκτός από μια παραγωγή, έναν εαυτό, ένα ψυχικό σθένος και μια αυτοπραγμάτωση. Κοινώς, τι να τον κάνεις στο σανίδι τον άνθρωπο, αν έχει μείνει μισή η αξιοπρέπειά του;».

«Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπροστά στο διαχωρισμό του κοινού, ανατριχιάζουν από φρίκη… και αποχωρούν από την κούρσα» τόνισε η Κ. Ρένεση, και άφησε «αιχμές» για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που σύμφωνα με την ίδια διχάζουν τους πολίτες.

Τέλος, φαίνεται να «δίνει στεγνά», όσους επέκριναν την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, επειδή οι 20 συνεργάτες του θα μείνουν άνεργοι, αλλά ποτέ -σύμφωνα με όσα λέει- δεν τους είχε δει να στηρίζουν τον καλλιτεχνικό χώρο, όταν δεν πληρώνονταν κατά την περίοδο των απανωτών λοκντάουν: «Ούτε στα κινήματα στήριξης καλλιτεχνών σας συνάντησα, ούτε σας είδα στις ουρές έξω από τα θέατρα τώρα που άνοιξαν, να στηρίξετε», τόνισε.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

Ο καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να διαλεγει τις συνθήκες στις οποιες θα εργαζεται κ θα εκτελει τα καθηκοντα του. Και...

Δημοσιεύτηκε από Klelia Renesi A στις Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021