Τη δική του απάντηση στον Άρη Σερβετάλη, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» στην οποία πρωταγωνιστούσε, διαφωνώντας με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με αποτέλεσμα το έργο να σταματήσει να παίζεται, έδωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε για απαράδεκτη συμπεριφορά, το να πει κάποιος σε έναν εργοδότη, «αναλόγως του τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση εγώ θα παίζω ή δεν θα παίζω – είναι κάτι πρωτοφανές για το ελληνικό θέατρο», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η ελευθεριότητα που έχει ο Άρης στο να αποφασίζει αν θα παίζει η όχι σε μια παράσταση, του τη δίνει η αναγνωρισιμότητά του και η εξουσία που παίρνει απ’ αυτήν. Αν ένας άσημος ηθοποιός το έκανε αυτό θα εκδιωκώταν ή θα του ζητούσαν διαφυγόντα κέρδη. Βεβαίως, το ότι το είχε συμφωνήσει με τον εργοδότη, είναι μια άλλη υπόθεση. Το ότι έχει βάλει έναν τέτοιο περίεργο όρο, είναι πολύ παράλογο» είπε.

«Δεν είναι γραμμένος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών»

«Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προασπίζεται κάθε ηθοποιό που εκδιώκεται αν είναι ανεμβολίαστος. Παίρνει θέση μεν να προτρέψει για τον εμβολιασμό, αλλά αν εκδιωχθεί κάποιος, τότε καταφεύγουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να τον προστατέψουμε και να αποζημιωθεί» πρόσθεσε ακόμα ο κ. Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ο κ. Σερβετάλης έχει πει σε συνεντεύξή του ότι δεν ενδιαφέρεται για την ύπαρξη Σωματείου. Αυτό είναι αντισυναδελφική συμπεριφορά. Δεν είναι γραμμένος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Σερβετάλης σε δήλωσή του αναφέρει ότι η εταιρεία παραγωγής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου και σκηνοθέτης της παράστασης γνώριζαν από το καλοκαίρι τις προθέσεις του.