Με την έκδοση του διαζυγίου τους έκλεισε και «µε τη βούλα» ο κύκλος 35 ολόκληρων χρόνων κοινής ζωής του Γιώργου και της Μαρίνας Πατούλη, οι οποίοι, παρότι πλέον επίσηµα τράβηξαν χωριστούς δρόµους ως σύζυγοι, θα παραµείνουν ο ένας δίπλα στον άλλο για την ανατροφή του µοναχογιού τους, Αλέξανδρου.

Ο έρωτάς τους ξεκίνησε ένα καλοκαίρι στην Πάρο, όταν ο απόφοιτος της Ιατρικής Γιώργος συνάντησε την πρωτοετή φοιτήτρια Φιλολογίας Μαρίνα. Ενας καλοκαιρινός έρωτας που τους οδήγησε λίγους µήνες αργότερα στα σκαλιά του δηµαρχείου Αµαρουσίου, όπου το 1986 τελέστηκε ο «µυστικός» πολιτικός τους γάµος, προκειµένου η Μαρίνα να πάρει µεταγραφή στο Πανεπιστήµιο της Αθήνας, ενώ το 1992 ενώθηκαν µε τα ιερά δεσµά του θρησκευτικού γάµου στη Μητρόπολη Αθηνών. Ένας καλοκαιρινός έρωτας που δεν ξέφτισε και τους ένωσε για 35 χρόνια, χαρίζοντάς τους τον πολυτιµότερο θησαυρό της ζωής τους, τον έφηβο σήµερα Αλέξανδρο.

Στην αποκάλυψη σχετικά µε την ολοκλήρωση και του διαδικαστικού σκέλους του χωρισµού τους προχώρησε η κ. Πατούλη από το πλατό του «Just the 2 of us», όπου συµµετέχει ως διαγωνιζόµενη µαζί µε τον λαϊκό τραγουδιστή Στέλιο ∆ιονυσίου.

Φανερά ανανεωµένη και φορώντας ένα κατακόκκινο φόρεµα, η Μαρίνα Πατούλη εµφανίστηκε στο live του περασµένου Σαββάτου του µουσικού σόου και, αφού ερµήνευσε µαζί µε το τραγουδιστικό της ταίρι το «Η αγάπη θέλει δύο», δήλωσε ότι αυτή την περίοδο κάνει την επανεκκίνησή της, στέλνοντας το αισιόδοξο µήνυµα σε όλες τις γυναίκες που βίωσαν έναν πρόσφατο χωρισµό ότι, όταν κλείνει ένας κύκλος, ανοίγουν νέοι.

Όσον αφορά, µάλιστα, το πώς βλέπει τη συµµετοχή της στο σόου ο περιφερειάρχης Αττικής, την απάντηση έδωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, αναφέροντας πως θαύµασε την πρώην σύζυγό του στη σκηνή του «Just the 2 of us» και τονίζοντας ότι θα προχωρήσουν τη ζωή τους, ωστόσο θα συνεχίζουν να στηρίζουν ο ένας τον άλλο για χάρη του παιδιού τους. Μάλιστα, η Μ. Πατούλη δήλωσε ότι µοιράστηκε την απόφασή της να µετέχει στην εκποµπή µε τον τέως σύζυγό της, ο οποίος είδε µε καλό µάτι την επιλογή της και της ευχήθηκε καλή επιτυχία. Σηµειώνεται ότι τα έσοδα από τη συµµετοχή της στο σόου θα διατεθούν στον Οµιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων Αττικής, στον οποίο η ίδια διατελεί πρόεδρος.

Κεραυνός με το διαζύγιο

Η αποκάλυψη για την έκδοση του διαζυγίου ήλθε σε µια περίοδο που είχαν φουντώσει οι φήµες για επανασύνδεση, ωστόσο, όπως φάνηκε, η κρίση στον γάµο τους δεν µπόρεσε να ξεπεραστεί, µε τους δύο να επιλέγουν να κρατήσουν τις καλύτερες αναµνήσεις από την κοινή τους πορεία και να κάνουν ένα άλλο βήµα στη ζωή τους.

Η αλήθεια είναι πως ο δρόµος µέχρι τον οριστικό χωρισµό δεν ήταν εύκολος. Από τον περασµένο Μάρτιο, όταν η είδηση του χωρισµού τους έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, η απόφαση του ζεύγους Πατούλη απασχόλησε πολύ την επικαιρότητα.

Αρχικά, η Μαρίνα Πατούλη είχε δηλώσει πως ο περιφερειάρχης Αττικής είχε αποχωρήσει από την κοινή τους οικία, χωρίς η ίδια να γνωρίζει πού έµενε, απευθύνοντας δηµόσια έκκληση για επικοινωνία µε τον πατέρα του παιδιού της. Η ίδια είχε εµφανιστεί συντετριµµένη µε την κρίση στον γάµο της, αναφέροντας πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, ενώ η έντονη συναισθηµατική φόρτιση εκείνων των ηµερών σε συνδυασµό µε ένα πρόβληµα υγείας την οδήγησαν στο νοσοκοµείο.

Ο Γιώργος Πατούλης, από την πλευρά του, απέστειλε εξώδικο στην εν διαστάσει τότε σύζυγό του, ζητώντας να προστατεύσουν τον Αλέξανδρο από τις δηλώσεις και την υπερέκθεση, µε αφορµή τον πολύκροτο χωρισµό τους. Με το πέρασµα του χρόνου, και οι δύο αφήνουν στο παρελθόν τις δύσκολες αναµνήσεις και τις άσχηµες εµπειρίες του χωρισµού τους, εστιάζοντας στο µέλλον και κυρίως στον γιο τους. Πάντως, για το ζήτηµα του επωνύµου «Πατούλη» η Μαρίνα Πατούλη έχει δηλώσει πως θα το κρατήσει συµπληρώνοντας ότι, «αν αλλάξω επώνυµο, θα είναι για να προσθέσω εκείνο του επόµενου συζύγου».

Σύµφωνος µε το γεγονός η πρώην σύζυγός του να εξακολουθεί να χρησιµοποιεί το επώνυµό του είναι και ο περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος επί του θέµατος σηµειώνει: «Αν το τιµά το επίθετό µου -και είµαι σίγουρος ότι θα το κάνει-, δεν έχω κανένα θέµα». Οσον αφορά τα προσωπικά τους, και οι δύο δηλώνουν πως η ζωή συνεχίζεται, θέτοντας νέους στόχους και κάνοντας νέα ξεκινήµατα.