Μια από τις πιο γνωστές «φυσιογνωμιες» που έχει αποτυπωθεί στο σελιλόιντ είναι ο περίφημος «Γουίλσον» από την ταινία Cast Away, «Ο Ναυαγός» όπως είχε μεταφραστεί στα ελληνικά.

Όσοι έχουν δει την ταινία γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για μια μπάλα του βόλεϊ την οποία ο ναυαγός Τομ Χανκς προσωποποίησε για να αντέξει την αφόρητη μοναξιά του στο ερημονήσι.

Ο «Γουίλσον», λοιπόν, πουλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή ρεκόρ των 308.000 δολαρίων.



«Η υπόλευκη δερμάτινη μπάλα βόλεϊ είναι πολύ ταλαιπωρημένη προκειμένου να δημιουργήσει το εφέ μιας φθαρμένης, βρώμικης εμφάνισης. Υπάρχει ένα σκούρο καφέ και κόκκινο «πρόσωπο» στο μπροστινό μέρος, που αντιπροσωπεύει το ματωμένο αποτύπωμα του χεριού του Τσακ Νόλαντ.

«Διαθέτει ένα ξεθωριασμένο ζευγάρι μάτια, μύτη και στόμα. Η κορυφή είναι σκισμένη και μια σειρά από κομμάτια καπνού αναπαράγουν την εμφάνιση των μαλλιών» ανέφερε η περιγραφή του Prop Store, τον οίκο δημοπρασιών που την πούλησε.




Κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο Χανκς μιλούσε στον Γουίλσον σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη λογική του ενώ αγωνιζόταν να επιβιώσει.

Η μπάλα περιγράφεται από τον οίκο δημοπρασιών ως «βαριά ταλαιπωρημένη με ένα χρώμα που εφαρμόζεται για να δημιουργήσει την αίσθηση της φθοράς».