Ο σκηνοθέτης, Σωτήρης Χατζάκης, μίλησε μεταξύ άλλων για το κίνημα #MeToo και τον Δημήτρη Λιγνάδη.


«Το θεωρώ πολύ γενναίο και πολύ συγκινητικό αυτό που έκανε Δημήτρης Λιγνάδης»

«Το θέατρο είναι ιερός χώρος. Το θέατρο έκανε μία αυτοκάθαρση με τα κορίτσια που βγήκαν και μίλησαν και καλά έκαναν. Αν κάθε χώρος έκανε αυτή την κάθαρση θα ζούσαμε σε καλύτερο κόσμο» είπε αρχικά ο Σωτήρης Χατζάκης, μιλώντας στην εκπομπή Love it.

Σχετικά με την παράσταση που ανέβασε ο Δημήτρης Λιγνάδης στις φυλακές Τρίπολης, ο ίδιος τόνισε: «Το θεωρώ πολύ γενναίο και πολύ συγκινητικό αυτό που έκανε. Το ότι πήγαν φυλακή τα παιδιά αυτά, ακόμα και ο πιο ένοχος, εγώ δεν αισθάνομαι χαρά. Αισθάνομαι θλίψη για τα θέματά του και για τον ίδιο. Δε χαίρομαι σαν ένας σαδιστής. Το ότι κατάφερε και έκανε θέατρο εκεί μέσα, μπράβο, είναι καλό. Δεν θεωρώ θετικό αν αποδειχτεί από τη Δικαιοσύνη όλο αυτό που έγινε. Είναι τρομακτικό και θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε και να δούμε τις ποινές, έτσι ώστε αυτός που κακοποιεί, βιάζει και σκοτώνει, να μη βγαίνει στα 7 χρόνια. Αυτό είναι απαράδεκτο».


Ο χωρισμός και τα… ξινά σταφύλια

Τέλος, σχετικά με τον χωρισμό του από την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και τον νέο της σύντροφο, ο Σωτήρης Χατζάκης σχολίασε: «Περσινά ξινά σταφύλια. Όλοι μας έχουμε προχωρήσει. Το θέμα είναι να παραμένουμε φίλοι».