Με ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στις φυλακές Τρίπολης επέστρεψε στις οθόνες μας η μεταμεσονύχτια εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία».

Οι υπόδικοι και οι κατάδικοι για σεξουαλικά εγκληματα στις φυλακές Τρίπολης μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής για τα αδικήματά τους, την ποινή τους, τον τρόπο ζωής στην φυλακή, αλλά και για την πολυσυζητημένη παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, που οργανώθηκε μέσα στις φυλακές Τρίπολης.

Όπως ανέφεραν, η οργάνωση μίας θεατρικής παράστασης ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για όλους, είτε φυλακισμένους είτε εργαζόμενους.

«Στην αρχή, υπήρχε το πρώτο ξάφνιασμα, ήταν πολύ μεγάλη η ανταπόκριση. Προκλήθηκε ένας μικρός συνωστισμός. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που κάτι αρχίζει να γίνεται σε αυτό το κατάστημα. Κάτι που δεν έιχαμε στο παρελθόν. Αυτό εκτονώνει τον κρατούμενο. Ένας άνθρωπος όταν έρχεται απ' έξω, θέλει να δώσει κάπου την ενέργειά του, μην ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι που έξω έχουν οικογένειες, δουλειές κλπ., εδώ μέσα είναι νεκρός ο χρόνος, πρέπει να βρεθούν κάποιες δραστηριότητες για εκείνους», δήλωσε ο Διευθυντής των φυλακών.

Ένας κρατούμενος, που έλαβε μέρος στην παράσταση δήλωσε στον Αντώνη Σρόιτερ: «Χαρήκαμε πάρα πολύ, γιατί δόθηκε στους κρατούμενους η δυνατότητα να έχουν μία ευκαιρία, να γνωρίσουμε έναν καλό σκηνοθέτη και να συμμετέχουμε. Ήταν τύχη. Οι κρατούμενοι είναι πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουν σε κάτι τόσο επίκαιρο και σημαντικό».

«Θέλω να το κάνω για την εμπειρία, δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο. Ας το δοκιμάσω και θα δω πώς θα βγει. Ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου, είναι κάτι που σε ηρεμεί», αναφέρει άλλος κρατούμενος που θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη.