Πρωταγωνιστεί στη νέα καθημερινή σειρά του Mega «Το αύριο μας ανήκει», ένα ερωτικό, αστυνομικό δράμα, με την υπογραφή του Γιάννη Σκαραγκά στο σενάριο και του Βασίλη Ντούρου στη σκηνοθεσία.

Η ταλαντούχα Λένα ∆ροσάκη υποδύεται τη Φανή, μια γυναίκα που κρύβει πολλά μυστικά. Η ίδια όμως στη ζωή της απεχθάνεται το ψέμα και τα μυστικά.

Η γλυκιά ηθοποιός διανύει μια πολύ όμορφη περίοδο, αφού έγινε μητέρα και ζει ευτυχισμένη στο πλευρό του συζύγου της, Αλέξανδρου Μπουρδούμη.

Η ίδια μιλά για τη νέα συνεργασία της με το Mega, αλλά και για τη νέα της ζωή. «Είμαι πολύ χαρούμενη που το Mega επέστρεψε δυναμικά και εγώ συμμετέχω με τη σειρά μου σε ένα τόσο ωραίο προϊόν. Νιώθω ευγνώμων που συνεργάζομαι με αξιόλογους ανθρώπους μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Υπάρχει στήριξη, βοήθεια και κοινός στόχος. Και θα ήθελα σε αυτό το σημείο να πω και ένα “ευχαριστώ” στον ∆ημήτρη Μαυρόπουλο και τον Κωσταντίνο Λάγκο, με τους οποίους κιόλας στην ιστορία της σειράς είμαστε πιο κοντά, για τη γενναιοδωρία και τη βοήθειά τους».

Υποδύεστε μια γυναίκα που κρύβει πολλά μυστικά... Θα αποκαλυφθούν σύντομα κάποια από αυτά;
Οι γυναίκες που έχουν μυστικά δεν παύουν να έχουν. Είναι η ζωή τους μπλεγμένη με μυστήρια και, ίσως, κάπως ενδόμυχα τα επιδιώκουν κιόλας. Η συνέχεια επί της οθόνης. Είμαι σίγουρη ότι κάποια από αυτά θα βγουν στην επιφάνεια.

Η Λένα έχει μυστικά;
∆εν μου αρέσουν τα ψέματα στη ζωή μου. Θεωρώ ότι τα μυστικά είναι σαν να λες με κάποιον τρόπο τη μισή αλήθεια. Βέβαια, όλοι μέσα μας, βαθιά, κρύβουμε κάποια πράγματα. Στη δική μου περίπτωση, από την ημέρα που έγινα μητέρα όλα αυτά έπαψαν να υπάρχουν. Αποκαλύφθηκαν.

Πόσο άλλαξε τη ζωή σας η μητρότητα;
Πάρα πολύ, στο 100%. Η μητρότητα έδωσε άλλο νόημα στη ζωή μου, όλα άλλαξαν. Η καθημερινότητά μου, τα συναισθήματά μου, ο τρόπος που σκέφτομαι. Όλη μου η κοσμοθεωρία. Η μαμά Λένα είναι διαφορετική πλέον.

Σταθήκατε τυχερή στην πορεία σας μέχρι τώρα;
Στάθηκα τυχερή, αλλά η ζωή δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Είπα πολλές φορές ότι θα τα παρατήσω, ακόμα και τώρα. Οπως όλοι μας, έτσι και εγώ αντιμετώπισα και δύσκολες στιγμές. Είναι η καθημερινότητα και η ίδια η ζωή που κάποιες φορές δυσκολεύει την κατάσταση. Ομως, κάθε μέρα λέω «∆όξα τω Θεώ». Είμαι τυχερή γιατί πάνω από όλα πήρα πολλή αγάπη.


Το γεγονός ότι δύο ηθοποιοί μένουν στο ίδιο σπίτι δημιουργεί τριβές;
∆εν είναι θέμα επαγγέλματος. Οι τριβές σε ένα ζευγάρι μπορούν να έρθουν από χίλιους διαφορετικούς λόγους. Είναι θέμα καθαρά χαρακτήρα. Είμαστε δύο άνθρωποι, όπως και όλος ο κόσμος, με τις στιγμές τους τις όμορφες και τις δύσκολες. Υπάρχει όμως αγάπη, εμπιστοσύνη, εκτίμηση και γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις. Η οικογένειά μας είναι πάνω από κάθε εγωισμό, είναι ιερή.

Πώς είναι ο Αλέξανδρος ως σύντροφος και ως πατέρας;
Ως πατέρας, είναι, απλά, υπέροχος. Τρυφερός, συναισθηματικός, δοτικός και δίπλα στο παιδί μας. Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, είναι στο άλλο δωμάτιο με τον γιο μας και παίζουν (γελάει). Ως σύζυγος, είναι επίσης αυτό. Και είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Είναι υποστηρικτικός, ευαίσθητος, ώριμος και προστατευτικός. Στέκεται βράχος στα δύσκολα. Είναι πραγματικός συνοδοιπόρος στη ζωή μου ο άντρας μου.

Πιστεύετε πως θα αλλάξουν τα πράγματα στον χώρο του θεάτρου μετά την καταγγελία σας για σεξουαλική παρενόχληση από τον Πέτρο Φιλιππίδη;
Το ελπίζω, το εύχομαι και το προσμένω. Να αλλάξουν όλα, όχι μόνο στο θέατρο, διότι παντού γίνονται αυτά. ∆υστυχώς! Να αλλάξει η κοινωνία μας και να έχουμε δύναμη όλοι μας να πούμε «όχι» σε τέτοιου είδους περιστατικά. Χρειάζεται δύναμη ψυχής.

Υπήρχαν γυναίκες που θέλησαν να επικοινωνήσουν μαζί σας;
Φυσικά, και ακόμα συμβαίνει. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις το θάρρος να μιλήσεις και να έχεις απέναντί σου και κάποιον που θα σε ακούσει. Συγχαίρω τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν. Και είμαι εδώ για όποιον με χρειαστεί.