Με τη διάθεση ανεβασµένη και τη συγκίνηση διάχυτη στο βλέµµα της, η Ελένη Μενεγάκη καλωσόρισε πριν από λίγες ηµέρες τους δηµοσιογράφους που την περίµεναν στον Βοτανικό Κήπο για την πρώτη επαφή µαζί της ενόψει της καινούργιας σεζόν. Με outfit που κέρδισε τα κολακευτικά σχόλια όλων, χαλαρή και πιο όµορφη από ποτέ, η Ελένη µίλησε, αποκάλυψε, γέλασε, συγκινήθηκε, µα πάνω από όλα πληµµύρισε θετική ενέργεια τον Βοτανικό Κήπο. Το Mega επέλεξε έναν χώρο απλό, όπως η Ελένη. Ηθελε να γίνει ένα µε τους δηµοσιογράφους και να µιλήσει σαν φίλη µαζί τους. Και το πέτυχε.

Η πολυαναµενόµενη εκποµπή της «βασίλισσας» κάνει πρεµιέρα τελικά την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, στις 13.45, αντί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, λόγω της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη.

Πλάι στην Ελένη Μενεγάκη, εκτός από τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, θα βρεθούν η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, ο ∆ηµήτρης Ουγγαρέζος, ο Σάββας Πούµπουρας και ο Γιάννης Μούτσος.

 «Οι άνθρωποι σ’ αυτή τη δουλειά με εκτιμούν»

Η παρουσιάστρια ξεδιπλώνει την πιο απλή... εκδοχή της, µιλώντας στο «Secret», σε µια συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες. Η εικόνα βέβαια λίγο πριν καθίσουµε δίπλα της µόνο… απλή δεν ήταν. Σαν σταρ του Χόλιγουντ πόζαρε ασταµάτητα µε δηµοσιογράφους, αλλά και µε φωτογράφους, που έδιναν τη µηχανή τους σε συναδέλφους, για να σταθούν δίπλα της για µια αναµνηστική εικόνα. «Η αλήθεια είναι πως ερχόµενη εδώ δεν ήξερα τι θα συναντήσω… Μόλις είδα τον κόσµο και πόσο θερµός είναι, µε διέλυσαν συναισθηµατικά και µε ανύψωσαν ψυχολογικά. ∆εν είναι τίποτα δεδοµένο, δεν ήξερα ποιον θα δω, τι θα δω. Οι άνθρωποι σε αυτή τη δουλειά µε εκτιµούν, τους αρέσει να είναι κοντά µου… Κάτι έχουµε κάνει λοιπόν καλά στο χτίσιµο αυτής της σχέσης. Είναι το αστέρι στην καρδιά µου», δηλώνει στο «S» και συνεχίζει λέγοντας πως έτσι είναι πάντα. Αυτό που βλέπουµε δεν αλλάζει. «Εγώ µιλάω παντού µε τον κόσµο. Και στο µικρότερο ψαροχώρι να βρεθώ, θα µιλήσω µαζί τους. Αφουγκράζοµαι τον κόσµο, δεν κρατώ αποστάσεις. Μπορεί οι τίτλοι να κάνουν τη Μενεγάκη, όµως εγώ είµαι η φίλη τους, δεν είµαι σνοµπ, είµαι ευχάριστη. ∆εν θέλω κακίες, δεν θέλω γρατζουνιές, κοιτώ τη θετική πλευρά της ζωής. ∆εν µου άρεσε ποτέ να κρατώ αποστάσεις από τους ανθρώπους, όχι µόνο από τους τηλεθεατές. Από όλους. Θέλω να ακουµπάω, να γελάω, να σπρώχνω. ∆ίνω σηµασία σε όποιον µου µιλάει, κοιτώ τα πάντα, δεν είµαι στον κόσµο µου, να µη βλέπω τον άλλον γύρω µου», εξηγεί.

 Η μεγάλη επιστροφή στο MEGA

Η Ελένη αποκαλύπτει για πρώτη φορά γιατί δεν θέλει να κάνει βραδινή εκποµπή. «Είναι δύσκολο για µένα να µην κάνω ζωντανό, να µην τα λέµε καθηµερινά µε τον κόσµο. Αλλάζει όλη µου η διάθεση όταν µπαίνω στο πλατό. Ξέρεις πόσες φορές έχω πάει µε µεγάλο ζόρι στη δουλειά και άλλαξε όλη µου η διάθεση µε το που πάτησα το πόδι στο πλατό; Οι τηλεθεατές είναι η παρέα µου και δουλεύουµε ο ένας για τον άλλον γνωρίζοντας τις ανάγκες µας. Αυτό µου έλειψε πολύ», τονίζει. Οσο για τη µεγάλη επιστροφή της στο Mega, λέει: «Είχα επιλογές, όπως ξέρετε, να πάω οπουδήποτε… Απλώς, πάω πάντα όπου αισθάνοµαι καλά, όπου αισθάνοµαι εµπιστοσύνη, και το Mega µού δίνει και τα δύο». Τέλος, αποκαλύπτει πώς διατηρεί τη φρεσκάδα της. «Είναι θέµα DNA, αλλά ας µην κρυβόµαστε: µε προσέχω, φροντίζω το δέρµα µου, βάζω τις αµπούλες µου, πίνω πολύ νερό, ενώ η µεγαλύτερη βιταµίνη είναι ο ύπνος. Είκοσι πέντε χρόνια κοιµάµαι σαν τα µωρά. Πιο νωρίς και από τα παιδιά µου. Επίσης, η στρωτή καθηµερινότητά µου και το ότι είµαι ένας άνθρωπος που δεν κουβαλώ µαυρίλα µέσα µου. Είµαι χαρούµενη και ευγνώµων µε αυτά που έχω στη ζωή µου: τη δουλειά µου, τα παιδιά µου, τον αντρούλη µου, τους γονείς µου. ∆εν υπάρχει κάτι να µου µαυρίζει την ψυχή».

 MEGA-λη παρέα

 Κοντά της είναι η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, που επιστρέφει ξανά στην «Ελένη». Η ίδια δηλώνει: «Περίµενα µε ανυποµονησία. Γίνεται µια προσπάθεια µε πολύ κέφι και αγάπη και το Mega έχει φτιάξει τις ωραιότερες παρέες». Ο Σάββας Πούµπουρας κλείνει τα αυτιά στις κακές γλώσσες. «Γνωρίζω τι θα πουν. Το θέµα είναι τι ακούω εγώ. Εγώ ακούω οµορφιές και πράγµατα που αφορούν τη δουλειά, για να είµαστε καλύτεροι…», λέει, ενώ ο Γιάννης Μούτσος τονίζει πως «δεν έχω ξανακάνει τέτοια εκποµπή… Θα δώσω τον εαυτό µου, όπως κάνω πάντα! Ηταν µια πρόκληση. Η Ελένη διαφέρει, έχει το δικό της στίγµα. Μπήκα στην οµάδα επειδή κατάλαβα πως θα είµαι ασφαλής, χωρίς να µπω σε χωράφια άλλων. Θα κάνω αυτό που ξέρω, και αυτό το εκτιµώ πολύ».

 Δημήτρης Ουγγαρέζος «Είναι μια άλλη πίστα, μεγαλύτερη, φέτος»

 Είχε πει πολλές φορές δηµόσια η Ελένη Μενεγάκη πως τον θέλει στο πλευρό της, και τώρα τον έχει. Ο ∆ηµήτρης Ουγγαρέζος, έπειτα από χρόνια στον ΑΝΤ1 και στο πλευρό της Φαίης Σκορδά, αποφάσισε να κάνει ένα νέο βήµα στην καριέρα του πλάι στη «βασίλισσα». «Αισθάνοµαι πως τώρα ξεκινώ τηλεόραση. Είναι µια επανεκκίνηση, µια άλλη πίστα, µεγαλύτερη, µε περισσότερες απαιτήσεις και από τον εαυτό µου και του κόσµου από µένα. Θέλω να αντεπεξέλθω. Εκτιµώ τα βήµατα που έχω κάνει. Τώρα είναι η επόµενη τάξη: τέλειωσα το Γυµνάσιο και πάω στο Λύκειο. Καλούµαι να αναγεννηθώ επαγγελµατικά, να δείξω µια άλλη πτυχή του ∆ηµήτρη και των ικανοτήτων µου», δηλώνει στο «Secret», ενώ απαντά γιατί τον χαρακτήριζαν δηκτικό και σκωπτικό πέρσι. «Με είχαν βάλει σε αυτόν τον ρόλο. Θέλω να κάνω τη δουλειά µου όσο καλύτερα γίνεται σε κάθε πόστο. Τώρα έχω άλλο πόστο για να επανασυνδεθώ και να δείξω µια πτυχή που δεν ήταν απαραίτητη µέχρι πέρσι ή δεν της είχα δώσει έµφαση», τονίζει. Τέλος, εξηγεί γιατί τώρα είπε το «ναι» στην Ελένη. «Κατ’ αρχήν, τηρώ τον λόγο µου πάντα όταν έχω συµβόλαια, ενώ όταν µε ζήτησε στο παρελθόν µε χρειάζονταν οι γονείς µου δίπλα τους και δεν µπορούσα να πάρω το ρίσκο µιας µετακίνησης», λέει και ξεκαθαρίζει πως «δεν έφυγα από το “Πρωινό”. Από τον ΑΝΤ1 έφυγα, και το αφήνω εδώ».